31 Mayıs 2012 Perşembe

İnternetten çok para kazanmak mümkün mü?


Hemen cevap vereyim, evet mümkün! Ama bunun için çalışmanız, çalışmanız ve çalışmanız gerekiyor. Elimde sihirli bir değnek olsaydı, bu bloğumu okuyan herkesi 1-2 saat içinde ve günlük birkaç saatini ayırarak zengin etmeyi isterdim. Ama maalesef böyle bir sihirli değnek yok. Zaten olsaydı sizinle paylaşmazdım?:) Siz de paylaşmazdınız herhalde. Peki elinde böyle bir sihirli formül olduğunu iddia eden kişiler neden sizinle bu formülü paylaşıyor, veya gerçekten paylaşıyor mu?

Bir çok site, çoğunluğu İngilizce olan siteler, internetten kısa sürede zengin olmanın formülünü bulduğunu ve satın alacağınız kitapta bunu açıkladığını ifade ediyor… Üstelik promosyonlu!  Normalde 1000$ olan kitabı, promosyonla, bugüne özel 37$’a sattığını ve nasıl kazanacağınızın formüllerini bir takım kazanç bilançoları eşliğinde gösteriyor. Sonuçta; kitabı satın alan kişi kısa sürede çok para kazanmanın hayali ile hemen okumaya başlıyor. Ancak karşılaştığı bilgiler google’dan bulabileceği yöntemlerin derlenmiş hali oluyor.

Günde birkaç saat çalışayım, aylık 4-5 bin USD kazanayım diye hayal kuruyorsanız, hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz olacaktır. Eğer bu hayalle yaşarsanız, gerçekten kazanma şansınızı da kaybedebilirsiniz. Yazımın başında çok kazanmak mümkün demiştim, şimdi kendimle mi çelişiyorum? Hayır, kısa sürede çok kazanmak mümkün değil diyorum. Zamanla geliriniz artacaktır, yeter ki siz vazgeçmeyin, çalışmaya devam edin.

Daha önceki yazılarımda kazanma yöntemlerini detaylıca anlattığım için, burada tekrar etmeyeceğim. Diğer yöntemleri bir kenara bırakın, hepsi zaman kaybından başka bir şey değil. Gerecekten para kazanmak için Satış Ortaklığı Sistemi için çalışın. İstikrarlı bir şekilde çalışırsanız, 1-2 ay sonra gelir elde etmeye başlarsınız ve bu gelir sürekli artan bir gelir olur, yeter ki çalışmaya devam edin.


29 Mayıs 2012 Salı

BAŞARI FORMÜLÜ



 Basit bir matematik formülünde olduğu gibi, tüm başarılı insanların takip ettiği temel bir denklem vardır. Başka bir deyişle; başarının sırrı yoktur, formülü vardır. Bu yazıda size bunun ne olduğunu açıklayacağım ve eğer bu denklemin tüm parçalarına sahip değilseniz bugünden bunlar üzerine çalışmaya başlamalısınız.

Başarıya ulaşmaya çalışırken hiç çıkmaz bir sokağa girdiniz mi, ya da önceden planlamamanıza rağmen hiç çok başarılı olduğunuzu hissettiğiniz bir zaman oldu mu? Başarı nasıl gerçekleşir? Başarılı olmak için bir rastlantıyı mı beklersiniz? Peki, internet dünyasında nasıl başarılı olabilirsiniz?

Farklı ve iyi fikirler üretmiş olsanız internet dünyasında da çok etkili olan, sizin gibi diğer birçok girişimciye de çok yardım edeceğini düşündüğümüz basit bir formül var.

 ÇALIŞMA + TUTUM + HEDEF= BAŞARI

A.              ÇALIŞMA


Eğer nasıl çalışacağınızı bilmiyorsanız veya çalışmayı sevmiyor, ya da istemiyorsanız internet pazarlamacılığının pek de size göre olduğunu söyleyemeyiz. Eski sözleri bilirisiniz; “Ne ekersen onu biçersin.” Bu eski atasözü günümüzde her alanda doğrudur. Bu söz, çalışmaya istekli olan herkesin iyi bir geleceğe sahip olacağının sözünü verir. Yani, siz çalışmayı istedikçe yüksek bir kazanç grafiğinin temeli yükselmeye başlayacaktır.



Belki internetten para kazanmaya adım atmışsınızdır ve belki de “Zaten çok çalışıyorum ben ama neden çok başarılı olamıyorum?” diyorsunuzdur. Sorun muhtemelen sistemsiz ve hedefsiz çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Bu, aynı zamanda da cevaptır. Çalışmalarınızda istikrar göstermiyor da olabilirsiniz. Bu durum da başarınızı çok olumsuz etkiler.


Kısaca şunu belirtmek istiyorum: Az veya çok, çalışmaya istekli olursanız ve adımlarınızı doğru yönlere atarsanız, durumunuz, deneyiminiz veya bilginiz ne olursa olsun başarıya hep yakın olursunuz. Fakat az veya çok, belki günde 1 saat, belki birkaç saat, eğer çalışmayı sevmiyor ve/veya çalışmaya istekli değilseniz başarıya hep uzak kalırsınız.

B.              TUTUM



Birçok kötü gününüz ve bazen haftalarınız olabilir, fakat hata yapmaktan korkmayın. Böyle durumlarda dahi başarılı olma isteğinden vazgeçmemeli ve kötü zamanlarda dahi pozitif bir tutum sergilemelisiniz. İşler yolunda gittiğinde mutlu olmak kolaydır, fakat gerçek başarı kötü zamanlarınızda dahi pozitif tutumunuzu sürdürebilmekten geçer.


İnsanlar kötü haberleri yaymayı severler. Örneğin bir gece oturup gece haberlerini izleyin. Sabah kalktığınızda insanların ne konuştuğuna dikkat edin. Ne demek istediğimizi anlarsınız. Problemler de karşınıza bu şekilde çıkabilir.


Üzerine çalıştığınız her şeyi ve tutumunuzu sizi başarıya ulaştırana dek korumalısınız. İster yeni bir site oluşturuyor olun, ister yeni bir içerik hazırlıyor olun, isterseniz de bir planınızı uyguluyor olun; Göstereceğiniz tutum tüm çalışmalarınıza yansıyacaktır.

C.              HEDEF



Önünüze hedefler koyarken gerçekçi olmanız çok önemlidir. İnternet pazarlamacılığına henüz bugün başladıysanız ve eğer daha ilk günden 500 dolar kazanmayı beklerseniz büyük ihtimalle kendinizi bilgisayarın karşısında arkanıza yaslanmış, demoralize olmuş, hayal kırıklığına uğramış ve neden olmuyor diye düşünürken bulursunuz. Neden günde 30 dolar veya hatta günde 10 dolarlık hedeflerle başlamayasınız ve bunu arttırmayı planlamayasınız? Önünüze küçük hedefler koyun ve her ulaştığınızda çıtayı biraz daha yükseltin. Bir süre sonra geriye baktığınızda çıtanın sizin daha önce atlamayı bile düşünemediğiniz bir yükseklikte olduğunu ama buna rağmen atlamış olduğunuzu göreceksiniz.

Günde 1 saat veya birkaç saat çalışmaya istekliyseniz, hata yapmaktan çekinmiyor ve hatalarınızdan ders çıkarmakta olumlu bir tutumunuz varsa ve kendiniz için önünüze gerçekçi hedefler koyabiliyorsanız internet pazarlamacılığında başarılı olmanız ve internetten para kazanmamanız için bir sebep yok.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

GooMass WebSite Kurma Rehberi'ni ücretsiz indirebilirsiniz

GooMass WebSite Kurma Rehberi ve Tanıtım Kursu Ücretsiz!


Ücretsiz Web Site Kurma Rehberi’ni herkese açık, herkesin ücretsiz bir şekilde indirebileceği bir eğitimdir.
GooMass Eğitim Kiti içerisinde bulunan Web Site Kurma Rehberi’ni şimdi GooMass ücretsiz olarak sunmaktadır.
Bir web sitesi kurmak istiyor fakat bunu nasıl yapacağını bilmiyorsanız artık endişelenmenize gerek yok. GooMass Web Site Kurma Rehberi en baştan sonuna kadar bir web sitesini nasıl oluşturacağınızı çeşitli yazılı ve video eğitimleriyle adım adım anlatıyor. PHP, ASP gibi web kodlama dillerini bilmeden de çok güçlü, dinamik ve şık bir siteye sahip olabilirsiniz. Hepsi Web Site Kurma Rehberi'nde. Üstelik muadillerinden çok daha gelişmiş bir içeriğe sahip olan ve benzerlerinin piyasada 50 ile 70 TL fiyat aralığında satıldığı "GooMass Web Site Kurma Rehberi" GooMass İnternetten Para Kazanma Kursu'na kaydolan herkese BEDAVA.
İnternet etkileşimli bir masaüstü yazılımı olması sayesinde içeriklerine sürekli yeni bilgiler eklenerek her zaman kolaylıkla güncellenebilir bir araç olan GooMass Eğitim Kiti yazılımı gibi GooMass Web Site Kurma Rehberi de internet etkileşimli, otomatik güncelleştirme özelliğine sahip bir masaüstü yazılımıdır.

Bu derslerle size sunulan Web Site Kurma Rehberi ile kendi sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki indirme bağlantısından GooMass Web Site Kurma Rehberi'ni bilgisayarınıza indirmek, eğitimleri okumak, izlemek ve uygulamalara başlamak. Web siteniz şimdiden hayırlı olsun.


24 Mayıs 2012 Perşembe

Niş Pazarlama (Niche Marketing) Nedir?


İngilizce’de “Niche Marketing” veya “Focused Marketing” adlarıyla bilinen Niş Pazarlama kökeni Fransızca bir terim olan “niche” sözcüğünden gelmiş olup günümüzdeki kullanım şekli oldukça farklıdır. Fransızca’da “duvar oyuğu” veya “heykelin duvarda oturduğu oyuk” anlamında kullanılan ve mimari bir terim olan “niche” kendi öz anlamından uzaklaşmış ve günümüze oldukça farklılaşarak gelmiş olup pazarlama alanında yeni bir pazarlama akımının ifadesi olarak yerleşmiştir. Türkçe’de “Niş Pazarlama” olarak isimlendirilen bu modern pazarlama akımı spesifik ihtiyaçları olan ve bu ihtiyaçları karşılanmamış dar alanlı bir kitle için gerçekleştirilen odaklanmış pazarlama stratejisi olarak tanımlanabilir.

Niş Pazarlama bir ürünün veya hizmetin potansiyel müşteri olduğu düşünülen belli bir hedef kitleye pazarlanmasına yönelik bir pazarlama stratejisidir. Başka bir deyişle, Niş pazarlama, karakteristik ürünlere veya hizmetlere ihtiyaçları olan, fakat bu ihtiyaçları karşılanmamış belli bir gruba farklılaştırılmış ve çok sayıda alternatifi bulunmayan ürünlerin sunularak pazarlanmasıdır. “Niş Pazar” ise, gereksinimleri tam olarak karşılanamayan küçük bir grubunun isteklerini ve ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için belirlenen dar kapsamlı, küçük bir pazar alanıdır.

Niş pazarlamanın kitlesel pazarlamaya göre farkı herkesin talep ettiği, popüler ürünler veya hizmetler yerine az kişinin sevdiği ürünleri veya hizmetleri bu küçük alandaki tüketicilere sunması ve pazarlamasıdır. Kitlesel pazarlama ürünleri hemen hemen herkesin genel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan ürünlerdir. Bu durum belirli özellikleri diğerlerinden faklı veya daha detaylı özelliklere sahip olan ürünlere ihtiyaç duyan bir kitleyi göz ardı eder. Bu durum pazarlama sahasında boşluklar oluşturur. İşte bu boşluklarda niş pazarlama için önemli bir saha ve gelir kaynağı oluşturur.


Niş Pazarlama ile Satış Ortaklığı Sistemi Arasındaki Bağlantı

Niş pazarlama satış ortakları tarafından oldukça sık kullanılan bir pazarlama tekniğidir. Niş pazarları hedefleyen küçük bir web sitesi büyük pazarların daha küçük parçalarını bularak, bu pazardaki insanların ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayacak ürünleri bulabilir, genellikle sadık bir müşteri profili çizen odaklı bir niş gruba sağladığı bu ürünleri satabilir ve bu küçük pazarlardan büyük gelirler elde edebilir. Bu pazarlama tekniği sürekli değişen, ihtiyaçların ve isteklerin oluşmasıyla ortaya çıkan veya var olan yeni niş pazarlarda tekrarlanarak küçük çaplı web sitelerinin toplamda büyük gelirle ulaşması kolayca sağlanabilir.

Bir niş pazar bulmanın en kolay yolu bir tüketici/müşteri gibi düşünmektir. Tüketicilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını düşünerek bulduğunuz sonuçlarla tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sunulan ürünleri veya hizmetleri karşılaştırın. Tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veremeyen ürünlerin veya hizmetlerin olduğu saha bir niş pazar ortamı yaratır. Daha da derinleşerek ilgili potansiyel müşteri kitlesinin tam olarak hangi özelliklere sahip ürünleri veya hizmetleri aradıklarını saptayın. Aldığınız cevapları göz önünde bulundurarak bulacağınız ürünleri bu tüketici kitlesine satmanız oldukça kolay ve hızlı olacaktır.

Niş pazarlamanın önemi, boşlukları doldurmasından kaynaklanır. Yani, piyasada görülememiş ya da kimsenin aklına gelmemiş boşluklar vardır ve eğer siz bu fırsatı kullanırsanız, sağlam bir pazar elde etmiş olursunuz. Normal hayatımızda niş grupları bulmak oldukça zordur. Bunun için çok çaba ve para harcamanız gerekecektir. Buna karşın internette niş grupları bulmak oldukça kolay ve hızlıdır. Çeşitli analiz araçları ile bu grupları bulabilir ve GooMass Eğitim Kiti’nde sunulan veya sizin daha sonra edineceğiniz deneyimlerle keşfedeceğiniz satış ortaklığı ağlarında bu gruplar için ürünler bulabilir ve yine  GooMass ile öğrendiğiniz stratejilerle bu ürünleri satabilirsiniz. Kitlesel pazarlamanın hedef aldığı makro Pazar yerine, mikro bir pazarları hedef alarak bu alanlarda üretilmiş ürünlerin satışlarından elde edeceğiniz komisyon ile internetten oldukça büyük kazanç elde edebilirsiniz.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Online Pazarlamanın Avantajları


Genel olarak insanlar internetten para kazanmak için online pazarlama dünyasına ilk adım attıklarında online ticaretin şekli ve yönetimi hakkında pek bilgi sahibi değillerdir. Destek yoktur, temel yoktur ve internetten pazarlama hakkında bir bilgi sahibi değillerdir. Ancak buna karşın online pazarlama dünyasına ilk adım atanlar ortak noktası büyük gelirler elde etmek için online pazarlamanın en iyi yollardan biri olduğunu bilmesidir. Günümüzde hemen hemen her şirket internetin dev bir pazar ağı olduğunun farkında ve büyüyen online pazarlama alanına her yıl milyonlarca lira yatırılmaktadır.

Piyasalardaki durgunluk online pazarlama sahasına pek fazla etkilememektedir. Olası piyasa durgunlukları online ticarete çok etki etmediği için fiyatlarda çok fazla değişim meydana gelmemektedir; pek çok sebeple insanlara daha uygun fiyata hizmet sağlanmasına olanak sağlayan online pazarlama sayesinde insanlar durgunlaşan piyasalarda dahi online alışverişlerine devam etmektedirler.

Bir satış ortağı olarak online pazarlama sahasında bulunmanız size evinizin konforunda oturduğunuz yerden çalışma imkanı sağlamaktadır. Sabah erkenden kalkmak ve durağa gidip sizi işinize götürecek olan o vasıtayı beklemek zorunda değilsiniz. İşe geç kalma endişesini duymak, bekleyen işlerin yoğunluğunu düşünmek veya dışardaki bir işiniz için ve/veya arkadaşlarınızla biraz da olsa görüşebilmek için patronunuzdan nasıl izin alacağınızı düşünmek zorunda değilsiniz. Sadece kendi yaptıklarınızdan sorumlusunuzdur. İstediğiniz zaman çalışabilir, istediğiniz zaman işi bırakabilirsiniz.

Günümüzde on binlerce şirket online pazarlama dünyasında aktif bir rol oynamaktadır. Son yıllarda Türkiye ‘de de online pazarlama oldukça gelişmiş olmasına karşın her şirket her gün büyüyen bu pazarın biraz daha farkına vararak yatırımlarını büyütüyor. Hepiniz www.hepsiburada.com sitesini biliyorsunuzdur. 1998’den beri faaliyet gösteren hepsiburada.com Doğan Holding’e ait olup yalnızca internet üzerinden hizmet vermektedir. 8000 m2 alana kurulu olan hepsiburada.com yaklaşık 1100 tedarikçi firma ile çalışmaktadır ve bu sayı sürekli artmaktadır. 2001 yılında faaliyete başlayan GittiGidiyor.com ise 10 milyona yakın satış işlemi ile Türkiye’nin her bir yanında popüler bir alışveriş ortamı olarak online hayatına devam etmektedir. Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan eBay.com ise 2007 yılında GittiGidiyor.com’a ortak olarak Türkiye’deki online pazarlamanın büyüklüğünün farkına vararak sektörde yerini almak istediğini göstermiştir.

Dünyada ve Türkiye’de insanlar ürünlerini internette pazarlayacak satış ortakları aramaktadırlar. Ürünlerinden kazanacakları karları satış ortaklarına komisyon vererek paylaşmak isteyenler online pazarlama sahasında büyümenin ancak büyük bir ekibe sahip olmaktan geçtiklerini bilerek hergün kazançlarını paylaşacakları yeni kişiler aramaktadırlar. Bu işin en güzel yanı size sadece ürünlerini pazarlamanız için para ödüyorlar. Müşteri desteği, satış süreci gibi diğer tüm konuları yine kendileri üstlenerek işin sorumluluklarını size bırakmıyorlar. Yani size düşen sadece müşteriyi ürünler buluşturarak müşterilerin satın almalarını sağlamak sonrada komisyonunuzu almak.

Online pazarlama herkesin yapabileceği bir iş olmasına karşın başarılı olmak için elbetteki bir rehbere ihtiyacınız var. GooMass, hangi satış ağlarına veya satış ortaklığı programlarına nasıl katılacağınızı, neler yapmanız gerektiğini ve neler yapmamanız gerektiğini size tüm detaylarıyla anlatarak online satış ortaklığı alanında başarılı olmanızı sağlar. GooMass kitaplarında ve videolarındaki bilgiler olası tüm sorularınıza cevap olacaktır.

22 Mayıs 2012 Salı

GooMass başka bir hemen zengin ol aldatmacası mı?


İnternette internetten para kazanmak konusunda birçok yazı yazılıyor. Bazı insanlar internetten para kazanılmasının imkansız, hatta bazıları ise bu işlerin tamamen boş veya palavra olduğunu yazıyor.  Bu soruların sorulması gayet normaldir. Bu sorular, internette yazılan internetten para kazanma konularındaki bazı yazılara, ya da reklamlara yapılan önyargılı ve bilgisizce yazılmış, herhangi bir dayanağı olmayan yorumlardan kaynaklanıyor. Bir diğer sebebi de insanlarda olumsuz deneyimlerin yaşatılmasına ve internetten para kazanılamayacağının düşünülmesine sebep olan sadece vaatlerde bulunan bazı diğer kaynaklardır. Bu ürünler maalesef oldukça zayıf ve amaçlarını yerine getiremedikleri için doğal olarak insanlarda dolandırılmış hissi yaratmaktadır.

1. Bazı kitaplar insanlara nasıl para kazandıracağını dahi söylemeden sizlerin o kitapları satın almanızı istediler.

2. Birçok kişi içi boş olan bu internetten para kazanma kitaplarını aldı ama sebebini dahi anlamadığı durumlardan dolayı başarısız oldu ve bu durumun sonucu dolandırıldıklarını hissettiler.

3. İnsanlar başarılı olmanın kendileri için mümkün olamayacağını düşündüler ve geri adım atarak belki de vazgeçtiler.

Yukardaki sebeplere benzeyen birçok durum insanların orda burada yazılan karalamalara “Haklısınız” demelerine neden oldu. Bu tür durumların insanların akıllarını karıştırması ve bununla birlikte şüpheye düşerek sorular sormaya başlamasını oldukça doğal.

Şimdiye kadar sizi başarıya götürecek bilgileri içermeyen, fahiş fiyatlarına rağmen zayıf içeriklere sahip olan bu kaynakların zayıflıklarını ortaya çıkarabilecek başka bir ürün yoktu – ta ki GooMass sizlere sunulana kadar. Kısaca ve basitçe şunu söylemek istiyorum: GooMass aldatmaca değildir. GooMass Kiti ile sizlere sunulan bilgiler uzun soluklu deneyimlerin bir ürünü olarak çıkmıştır. GooMass’ın her bir kitabı ve hatta her bir bonusu doldu doludur.

GooMass Eğitim Kiti'in yazarları ilkelerini şöyle tanımlıyor: “Biz, başarımızı sizin başarınızla ölçmeyi hedefleyen bir ilke üzerine kurduk. Siz başarılı olduğunuz zaman, biz de başarılı olduğumuzu hissedeceğiz.”

Sizlere bir gecede, kısa bir sürede veya birkaç haftada zengin olacağınızı söylemiyor. Ancak GooMass Eğitim Kiti sizlerin internetten para kazanmanıza yardım edecek ve başarılı olmanızı sağlayacaktır. Ebetteki her işte olduğu gibi internetten para kazanmak için de belli bir çalışma gücüne ve zamana ihtiyaç vardır. Siz de çok iyi bilirsiniz ki, ne kadar çok çalışırsanız, o kadar çok başarılı olursunuz. Ancak, yanlış bir yolda yanlış bir yöne atılan her adım sizi başarıya değil, başarıdan uzaklara götürür. GooMass'la doğru yerden başlayarak, doğru yöne adım atmaya başlayacaksınız.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Deneyiminiz yok diye endişelenmeyin!


İlk yazımda, ineternetten para kazanma konusunu google'da aratırsanız çok sayıda sayfaya ve bilgiye ulaşabileceğinizi yazmıştım. Ancak bu bilgilerin ne kadarı doğru? İnternet muazzam bir bilgi kaynağı olduğu gibi, bilgi krililiğinin, yani yanıltıcı, doğru olmayan bilgilerin de hiç de azımsanmayacak oranda olduğu bir platform. Doğru bilgi ile yanlış bilgiyi birbirinden ayırmak için, tecrübeye ve çok fazla araştırmaya ihtiyacınız var. Zamanınız bolsa ve bu uğurda para da kaybedebilirim, zamanımı boşa harcayacak uğraşlara da girebilirim diyorsanız, sorun yok. Geçin bilgisayarın karşısına ve başlayın araştırmaya. Ancak Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek var mı? Eğer birileri daha önce bu yollardan geçmiş ve tecrübesini bizimle paylaşıyorsa, neden boşuna zaman harcayalım? İşte bu noktada size hep tavsiye ettiğim ve yine ısrarla tavsiye edeceğim bir eğitim seti tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor: GooMass

GooMass Eğitim Kiti karşılaşabileceğiniz olası tüm problemleri düşünerek daha siz karşılaşmadan sizi bu yaşayabileceğiniz problemlere karşı uyarmak üzere tasarlanmıştır. Kiti hazırlayanlar internetten para kazanma, online satış ortaklığı, SEO (arama motoru optimizasyonu), İnternet Reklamcılığı ağları (Google Adwords, Yahoo Advertising vs.) ve WEB programcılığı gibi konularda yıllardır faaliyet gösteriyor ve neyin yapılması gerektiğini, neyin yapılmaması gerektiğini iyi biliyorlar. Ne zaman hangi problemlerle karşılaşacağınızı iyi biliyor ve karşılaştığınız problemlerle sizin karşılaşmamanızı sağlamaya çalışıyorlar.

GooMass Kiti bu işe hem yeni başlayanların seviyesi, hem de profesyonel kullanıcı seviyesine kadar herkesin faydalanabileceği geniş bir kaynak olarak tasarlandı. Yani bir bağlantının (link) nasıl kopyalanacağından, bir ürünün nasıl analiz edilmesi gerektiğine ve arama motorlarının web içeriklerini değerlendirerek sıralamaları belirlemekte kullandıkları LSI (Latent Semantic Indexing) sistemine kadar her şey detaylarıyla anlatıldı. Hangi bilgi seviyesinde olduğunuz önemli değil. GooMass her seviyedeki kullanıcının hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır.

GooMass Eğitim Kiti'nde 6 Temel kitap var. Bunlar; Satış Ortaklığı ( Affiliate marketing), ClickBank Eğitimi, Amazon Associates (Amazon.com Satış Ortaklığı Ağı), Xticaret Satış Ortaklığı, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ve Google Adwords Eğitimi. Bu kitaplara ilaveten gerekli olan konularda daha çok yardımcı olabilmesi için videolar hazırlandı. (Video Eğitim Seti). Bu kaynaklar başarılı olabilmeniz için oldukça yeterli. Ama bu kitte size daha fazlasını sunmuluyor; AutoTwitter, En İyi Satış Sayfası Şablonu, Joomla Rehberi ve SEO, Woprdpress Rehberi ve SEO, Profesyonel Hazır Adwords Kampanyası, Web Site Kurma Rehberi ve Adwords Deneme Kuponu bonusları.Bu bonuslar sayesinde başarınızı katlayacaksınız.

Kısacası internetten para kazanma işine yeni girmiş olmanız ve bir deneyim sahibi olmamanızın bir önemi yok.  GooMass her an yanınızda ki bir rehber olarak başarılı olmanızı sağlayacaktır.

15 Mayıs 2012 Salı

Web Sitesi tasarımı için



Web sitesi hazırlamak için kod yazmak zorunda değilsiniz. Programlama bilmenize de gerek yok. Hazır içerik sunan sitelerden faydalanabilirsiniz ve bu şekilde çok kısa sürede, iyi sonuçlar almabilirsiniz. En iyi CMS (Content-Managament-System // İçerik Yönetim Sistemleri) sitelerinden biri de Joomla'dır. 
GooMass kitinde Joomla ve diğer etkili CMS sitesi olan Wordpress eğitimleri de vardır. Daha ayrıntılı bir kaynak için aşağıdaki linkten e-kitap indirebilirsiniz:

GooMass kitinin zayıf yönleri




Tüm yazılarımda sizi  GooMass kitini almaya teşfik elır bttim. Bunun nedeni bu kitin oldukça kapsamlı, anlaşılır bir dille, gerekli tüm bilgeleri sunmasının yanı sıra size gerekli araçları da sağlaması. Kısaca, GooMass balık tutmayı öğretmekle kalmıyor, size olta da veriyor. 10 e-kitap, sayfa şablonları, kodlar ve videolardan oluşan son derece kapsamlı bir eğitim seti, GooMass.

Bana göre zayıf yönleri ise;

- Çok ayrıntılı ve uzun bilgiler içermesinden dolayı, yolunuzu kaybedebiliyorsunuz. Tamam bir sürü şey öğrendim, şimdi para kazanma zamanı dediğinizde nerden başlayacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bunu çözmek için kit içine "yol haritası" adında küçük bir kılavuz da eklenmiş. Benim tavsiyem bu kılavuzu öncelikle okuyup, konuları okurken de kısa notlar almanız. Eyleme geçtiğinizde bu notlar çok işinize yarayacaktır.

- Diğer yandan Adsense gibi paralı reklam yöntemlerinden hiç bahsetmemiş.

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Hızlı Başla

Kısaca;

Geçen yazımda ayrıntılı bir şekilde anlattığım adımları kısaca özetleyelim;

1.Adım:

Satış Ortaklığı Sistemi ve Satış Ortaklığı Ağları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Çok sayıda satış ortaklığı sitesi vardır, ancak hepsi güvenilir değildir. Bu nedenle bu alanda kendini ispatlamış, güvenilir ağlar ile çalışmalısınız. Bu ağlardan en önemlileri şunlardır:
- clickbank
- amazon
- xticaret
Satış Ortaklığı Sistemi ve bu ağlar hakkında ayrıntılı bilgileri GooMass kitinde bulabilirsiniz. Bu ağlarda tanıtımı yapılan ürünlerden size uygun olanları seçerek satış ortağı olabilirsiniz.
2.Adım:
Satış ortağı olduğunuz ürünleri taıtmak için Web Sitesi kurmalısınız. Bunun 2 yoldan yapabilirsiniz. Size herşeyi hazır sunan paketlerden alırsınız (tavsiye: WebSitesiSihirbazı). Veya kendiniz site tasarımını yapabilirsiniz. Bunun içinde WebRehberi sitesinden faydalanabilirsiniz.
3.Adım:
Sitenizi arama motorlarına kaydetmek ve üst sıralara taşımak için SEO, yani arama motoru optimizasyonu yapmalısınız (tavsiye: SEORehberi).
4.Adım:
En güzel bölüm; satışlarınız takip edip, paraları toplayın! Ancak kurduğunuz siteler için içerik güncellemesi ve  SEO çalışmalarına devam etmeniz gerektiğini unutmayın.

13 Mayıs 2012 Pazar

Satış Ortaklığı Sistemi ile para kazanmaya nasıl başlayacaksınız?


Satış Ortaklığı, yani İngilizce adıyla Affiliate Marketing internetten gelir elde etmenin en etkili ve güvenli yoludur. Şirketlerin veya herhangi bir kişinin ürünleri kendi sitelerinde tanıtıcı yazılar yazarak (Çiftçi Stratejisi) veya online reklam ağlarının sunduğu mükemmel potansiyelden faydalanarak (Avcı Stratejisi) her ay yüzlerce ve hatta binlerce dolar kazanan bir çok satış ortağı bulunmakta. Özellikle yurtdışında, başta Amerika olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinde asıl işini satış ortaklığı sistemi ile internetten para kazanma yöntemi olarak seçen ve işinde oldukça başarılı binlerce satış ortağı mevcut. Bu durum son yıllarda Türkiye'deki kuruluşların ve internet şirketlerinin dikkatini çekmeye başladı. Türk internet şirketlerinin ve beraberinde ürünlerini internetten pazarlayarak satışlarını ve gelirlerini yükseltmek isteyen marka ve işletmelerin bu pazara rağbet göstermeye ve iştirak etmeye başlamasıyla Türkiye'de satış ortaklığı sistemi popülerliğini kazanmaya başladı. Bunu son zamanlarda Adtriplex.com Affiliate Marketing ağına katılan markaların çoğalmasından anlayabiliriz. AdTriplex Affiliate Marketing ağına her ay bir kaç marka dahil oluyor.
Son yıllarda internetten kazanç elde etmenin popüleritesi ve hacmi büyüdükçe internet girişimcileri için de yeni yollar açıldı ve mevcut yöntemler daha faydalı hale gelmeye başladı. Özellikle website ve/veya blog sahipleri satış ortaklığını bu gelişmeler sayesinde daha etkili bir şekilde kullanmaya başlayarak internet kazançlarını büyütmeye başladılar.

Satış ortaklığı sistemi her yıl daha fazla insanın dahil olmasıyla sürekli büyüyen ve gün geçtikçe gelişen büyük bir endüstri olmaya başladı. Bu sistemde satış ortaklarını başarılı sonuçlara ulaştıran gerçekten kendini kanıtlamış stratejiler bulunuyor. Bunlardan en etkilileri GooMass'ta ayrıntıları ile anlatılmaktadır.
ADIM 1
Bir satış ortağı olmanın ilk adımı hangi ürünü, hangi servisi veya hangi markayı tanıtacağınıza/satacağınıza karar vermektir. Diğerlerine göre pazarlanması çok daha kolay ve buna karşın sunduğu komisyon ve gelirin daha fazla olduğu şirketler/niş ürünler mevcuttur. Hakkında bilgi sahibi olduğunuz ve birazda sizin için eğlenceli olabilecek bir konu düşünün. Çünkü konusu itibari ile sıkılmayacağınız ve sizin için eğlenceli olabilecek konularla ilgili içerik oluşturmak sizin için çok daha kolay olacaktır. Örneğin şu başlıklar olabilir: ilişkiler, giyim, diyet, elektronik, tüketim, aile, spor, cep telefonları vs.… Bu gibi konular arasından kendinize göre bir başlık seçtikten sonra sıradaki aşama seçtiğiniz konu üzerine bir ürünü olan ve aynı zamanda satış ortaklığı programı olan (şirketin/ürün sahibinin kendine ait satış ortaklığı programı veya bir satış ortaklığı ağına dahil olmuş olabilir) birilerini/şirketleri bulmaktır. Örneğin diyet, kilo verme üzerine bir içerik hazırladığınızda diyet programı satan bir ürün sahibi veya giyim üzerine bir içerik hazırlandığında ise aksesuar veya elbise satışı yapan ve ürünlerini satış ortaklığına açmış olan ürün sahiplerini bulabilirsiniz. Bu mantık kurgusunda Google arama motorunu (istediğiniz bir arama motorunu seçebilirsiniz.) kullanarak çalışabileceğiniz, yani ürünlerini satarak para kazanabileceğiniz bir marka bulabilirsiniz. Bunun için Google arama kutucuğuna düşündüğünüz “markanın adını” ve yanına da “satış ortaklığı” veya “affiliate program” ekleyerek arama yapın. Örneğin: “GooMass Satış Ortaklığı” veya “WalMart Affiliate Program”. Bu sayede çeşitli satış ortaklığı programları bularak bu markaların/ürün sahiplerinin satış ortaklığı programlarına katılabilirsiniz. Bunu yaptığınız zaman genellikle karşınıza 2 yol çıkacaktır. Ya aradığınız markanın kendi sitesi üzerinden yaptığı satış ortaklığı programına katılırsınız – ki buna “in-house affiliate program” denir -, ya da bu markaların/ürün sahiplerinin katıldığı diğer büyük satış ortaklığı ağlarına dahil olarak satış ortaklığı kariyerinizi ve kazançlarınızı belirli büyük ağlar üzerinden yürütürsünüz.
Her iki yöntemde de ürünlerin bannerlarından, fotoğraflarından veya satış bağlantılarından yararlanabilirsiniz. Bu kişisel bir seçimdir. Ancak burada önemle şunu hatırlatmalıyım ki, ürün sahiplerinin/şirketlerin direk satış ortaklığı programlarına katılırsanız bazılarının satış ağlarında verdikleri komisyonlardan daha fazla verdiklerini görebilirsiniz. Zaman zaman bu tercih sizi daha kazançlı çıkaracaktır. Fakat büyük satış ortaklığı ağlarına katılarak bir değil birçok ürünün satış ortaklığını tek bir sistem üzerinden yürütebilirsiniz. Örneğin sadece Amazon Associates satış ortaklığı ağına katılarak yüzbinlerce ürüne satış ortağı olabilirsiniz. Aynı şekilde Xticaret ve ClickBank ağlarında da aynı olanak mevcut.


ADIM 2
İkinci adım bir website/blog ve bir de web hostu sahibi olmanızı gerektirir. Ancak elbetteki bir web sitesi/blog sahibi olmadan da satış ortaklığı yapabilirsiniz. Büyük reklamcılık ağlarını kullanarak satış ortaklığı yapabilirsiniz. Satış ortaklığı kariyerinizi yürütebileceğiniz birçok web host firması mevcut. Ancak ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek, fiyat ve performans açısından en iyi ve doğru host firmasını seçmeniz çok önemli. Satış ortaklığı ile internetten gelir elde etmek isteyen her potansiyel satış ortağı ilk başta tek bir site ile yola çıkarken zamanla kendini ve işini geliştirerek başka web siteleri de oluşturmak ister veya buna ihtiyaç duyar. Bu sebeple içerisinde sadece bir web sitesi veya barındırabileceğiniz bir host planı seçmek yerine HostMonster gibi yurt dışı host servislerinin sunduğu gibi çok büyük veya limitsiz disk alanı sunan planları seçmenizi öneririz.

İster ücretsiz bir blog kurun, isterseniz de kendinize ait bir domain adı satın alın. Her ikisinde de 2 türlü strateji uygulayabilirsiniz: Ürünün adına bir site kurup sadece ilgili ürünü tanıtıp satabilirsiniz, ya da tek veya çok kategorili, içerik olarak zengin bir site kurup birçok ürünü pazarlayabilirsiniz. Bu her iki stratejinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu stratejilerle ilgili detaylı açıklamaları GooMass Eğitim Kiti’nin içerisinde yer alan “Satış Ortaklığı Sistemi” adlı eğitimde bulabilirsiniz. Bir site kurmadan önce bu stratejiler hakkında bilgi edinmenizi önemle tavsiye ederim.

Sadece tek bir ürünü pazarlayacağınız bir site kurmaya karar verdiğinizde domain seçerken pazarlayacağınız ürünle ilgili anahtar kelimelerden birinin domain adınızda geçmesinin oldukça avantajlı olduğunu belirtmek isterim. Dilerseniz pazarlamaya karar verdiğiniz ürünün bağlantılı olduğu anahtar kelimeleri veya kategori isimlerini içeren domain almayı tercih edebilirsiniz. Örneğin ”ABCD Zayıflama Çayı” adında bir ürün pazarlamayı seçtiyseniz, bu ürün içini çerisinde “zayıflama”, “kilo verme” veya “diyet” gibi kelimelerin geçtiği bir domain alabilirsiniz. (diyeturunleri.com, sagliklidiyet.net, sagliklizayiflama.com, hizlikilovermeyollari.com vs. gibi…) Bu şekilde bir seçim yaparsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.


Bir web site/blog oluşturduktan sonra tanıtımını yapacağınız ürün veya ürünlerle ilgili etkili, zengin ve ikna edici satış yazıları ve içerikler oluşturarak bu içeriklerinizi siteye ekleyin. Yeni satış ortakları genellikle basit ve tek bir yazı hazırlayıp sitelerine koyup satışın olmasını beklerler. Basit bir yazı potansiyel müşterilerinizin akıllarındaki sunduğunuz ürünü satın alma butonuna basılmasını tetiklemeye yetmez. Bu sebeple bir değil birkaç tane etkili yazılar hazırlamalısınız. Kendinizi müşterinizin yerine koyup önünüzdeki ürünü neden satın almak isteyebileceğinizi kendinize sormalı ve bu doğrultuda stratejiler kurmalısınız. Müşterinizin ihtiyaçlarını ve profilini saptayarak sunduğunuz ürünü neden satın alabileceğini ve kendisine ne gibi faydaları olacağını düşünün ve bulduğunuz sonuçları içeriklerinize yansıtın. Kıyaslamalar, değerlendirmeler yaparak kişisel görüşlerinizi de bildirerek potansiyel müşterinizle bir bağ kurabilirsiniz. Emin olun ki kısa bir planlama ile satış dönüşümlerinizi düşündüğünüzden çok daha yukarı seviyelere getirebileceksiniz.


ADIM 3
İçeriklerinizi ve genel olarak sitenizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli bir diğer nokta da SEO, yani arama motoru optimizasyonudur. İnsanlara ulaşmanın en etkili yollarından ilki sitenizi arama motorlarının sonuçlarında (organik sonuçlar) yukarı seviyelere taşımaktır. Bir kullanıcı arama motoruna bir anahtar kelime yazdığında genellikle en çok tıklama alan siteler arama sonuçlarında yukarı seviyelerde yer alan sitelerdir. Bu, size para harcamadan ziyaretçi trafiği sağlar. Sitenizin ne kadar çok ziyaretçi trafiği olursa kazanç potansiyeliniz o kadar yüksek olacaktır.

GooMass eğitim kiti içerisine çok geniş kapsamlı bir SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Eğitimi mevcuttur.

ADIM 4
Bu adımda hazırladığınız sitenizle artık satış ortaklığı kariyerinize ve internetten gelir elde etmeye hazırsınız. Yazılarınızı ve diğer içeriklerinizi sitenize ekleyip, banner gibi promosyon görsellerini de sitenize yerleştirdiyseniz sitenizin çarkını döndürmeye başlayabilirsiniz. Arama motorlarına sitenizi kaydedin. Digg.com, Tusul.com gibi sosyal imleme sitelerini kullanarak içeriklerinizi bu sitelere kaydedin. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında içeriklerinizi paylaşın. Bloglarda, web sitelerinde, forumlarda, video sitelerinde yorumlar yazarak, makale dizinlerine yazılar ekleyerek sitenize daha çok ziyaretçi sağlayın. Siteniz kısa bir süre içerisinde Google ve diğer arama motorlarında yukarılara çıkacak ve satışlar yapmaya başlayarak internetten para kazanmaya başlayacaksınız.

11 Mayıs 2012 Cuma

Çiftçi Satış Ortağı Nedir?

Çiftçi olmak biraz sabır gerektirir ve kısa vadeli bir kazanç değildir. İlk günlerinizde belki kazanç sağlayamazsınız fakat ilerleyen zamanda otomatik bir kazanç sisteminiz oluşur. Özellikle satış ortaklığını birincil işi olarak yapmak isteyenler için çiftçi stratejisini uygulamaları gerekir.


Affiliate marketing’de çiftçi olarak para kazanmak için site veya blog kurmanız gerekiyor. Kurduğunuz siteyi birkaç hafta veya birkaç ay (rekabet durumuna göre) eker biçersiniz. Hasat zamanı gelene kadar para kazanamazsınız. Belli bir çalışmadan sonra ağaçlarınız meyve vermeye başlar. Fakat bu durum normal tarlalardaki ağaç gibi değildir. Meyveyi dalından kopardığınızda ertesi gün yenisi çıkar. Bunu, mevsimlik bir duruma benzetmek yanlış olur. Siteniz meyve vermeye başladığı andan itibaren sürekli devam eder.

Önce bir website/blog açarsınız ve bu siteye yazılar eklersiniz. Siteniz bir süre arama motorları tarafından kaydedilmeyebilir. Ancak, kısa bir süre içerisinde (2 gün ile en fazla 14 gün) siteniz kaydedilir. Bu aşamadan sonra sitenize eklediğiniz yazılar çoğaldıkça arama motorlarının dikkatini çekmeye başlar. Bir süre sonra Google, Yahoo ve Bing gibi bir çok arama motorunun arama sonuçlarında siteniz çıkmaya başlar. Günde 3-5 kişinin sitenize geldiğini görebilirsiniz. Bu durum sizde biraz motivasyon oluşturur. Yalnız asıl önemli olan bundan sonrasıdır. Google, sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerin sitenizde oluşturduğu istatistikleri kaydederek analiz eder. Eğer sonuçlar güzelse ve sitenize gelen kişiler aradığı bilgiyi buluyorsa, Google sitenize daha fazla ziyaretçi göndermeye başlar.

Sonuç;

Birkaç ay sonrasında bloğunuza, ya da sitenize her gün yüzlerce (belki de binlerce) ziyaretçi geldiğini göreceksiniz. Hiçbir şekilde reklam vermeden, yani reklam ücreti harcamadan satış ortağı olduğunuz ürünlerinizi bu sitede tanıtarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 aylık bir süre çalışma sonucunda günlük 80-100 TL kazanmak mümkündür. İşin en güzel tarafı da artık hiçbir şey yapmasanız dahi sitenizdeki hali hazırda bulunan içerikleriniz sayesinde sitenize her gün yüzlerce kişi gelecek ve otomatik para kazanacaksınız.

Günlük 100 kişi hedeflediğiniz anahtar kelime ile araştırma maksadıyla sitenize geliyorsa ve bu arama sorgusu ile ilgili bir ürün pazarlıyorsanız bu ziyaretçilerin %1’ine satış yapma olasılığınızı düşünürseniz (ki daha fazladır) bu günde 1 satış yani 15 - 60 TL arasında bir komisyon kazanmanız anlamına geliyor. Aylık olarak hesapladığınızda 750 TL - 1000 TL civarında bir sabit kazanca sahip olursunuz. Bu sadece 1 adet üründen kazancımız. Bu şekilde bir çok site oluşturturabilirsiniz. Bunu nasıl yapmanız gerektiği GooMass kitinde detaylıca anlatılıyor. Bu sitelerde ürünleri satmak için hiç reklam ücreti ödemeniz gerekmez. Tamamen sermayesiz ve tamamı kar. Hatta belki de yıllarca orada kalacak. Artık hiçbir şey yapmadan otomatik para gelecek...
Çiftçi olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir. Site kurmak gözünüzü korkutmasın. GooMass kitinde hızlı bir şekilde site kuramanın yöntemleri anlatılmaktadır. Zor değil sadece sabır gerekiyor.

Çiftçi olmanın avantajları

• Sıfır Risk. Yani reklam ücreti harcayarak kazanamayıp zarar etmek gibi bir riskiniz yoktur.
• Yaptığınız yatırım sadece emeğiniz ve site kurmak için gereken web adresi alma ücretidir. Başka bir yatırım yapmanıza gerek yoktur. Hatta ücretsiz blogları kullanarak hiç para harcamadan sitenizi kurabilirsiniz.
• Çiftçi stratejisinde geliriniz bir süre sonra sabitlenir ve her gün otomatik olarak para gelmeye başlar. Çünkü sitenize gelen bir ziyaretçi kitlesi oluşur ve böyle davam eder. (Avcı yönteminde reklamınızı kestiğinizde geliriniz tamamen duruyordu.)
• Kalıcı bir para kazanma şeklidir. Söz uçar gider fakat yazılar yıllarca kalır. 10 yıl sonra bile yazdıklarınız kalacak. Bu maddeye bir örnek vermek istiyorum; Bazen bir konu hakkında Google’da araştırma yaparken bir forumda tam aradığınız bilgiyi bulursunuz fakat konunun açılma tarihine baktığınızda birkaç yıl öncedir. Yani o yazı yıllardır görevini yapmaya devam ediyor. Çiftçilik stratejisinde de bu böyledir. Siteniz yıllar sonra bile size para kazandırmaya devam eder.
• Sitelerinizde sadece satış ortaklığı yapmak zorunda değilsiniz. İsterseniz Adsense gibi reklam ağlarına kayıt olarak sitenizde/bloğunuzda reklamlar yayınlayabilir ve bunlardan da extra kazanç sağlayabilirsiniz.

Dezavantajları,

• Hızlı bir şekilde kazanmaya başlayamazsınız en az birkaç hafta veya birkaç aylık çalışma gerektirir.
• Sabırlı olmanız gerekir. Bazen arama motorlarında siteniz görünmez. Gereken her şeyi yaptığınız halde sitenize kimsenin gelmediği olur. Fakat bu durum geçicidir. Bir anda her şey değişir. Bu süreçte sabır gerekir.
• Avcılık yöntemine göre daha fazla çalışma gerektirir.

Açıkçası dezavantaj olarak yazacak çok fazla şey yok. Sürekli gelir etmek için uygulnması gereken
Affiliate marketing stratejisi çiftçiliktir.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Avcı mı olmak istersin, Çiftçi mi?

Satış ortakları ikiye ayrılır. Bazıları Çiftçi olarak nitelendirilir, bazıları ise Avcı.

Satış Ortaklığı Sistemine başlamadan önce Avcı mı, yoksa Çifti mi olmak istediğinize karar vermeniz gerekir. İsteyen her iki stratejiyi de kullanabilir.

Aşağıda size Avcı ve Çitçi’nin ne olduğundan, avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedecğim.
Avcı Satış Ortağı Nedir?
Bazı yöntemlerde dakikalar içerisinde ürün sitesine kullanıcı trafiği gönderip birkaç gün içerisinde satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satış ortaklığında avcılık; banner reklamcılık gibi ücretli reklam platformları, mail marketing yada Facebook, Twitter gibi sosyal platformlar aracılığı ile reklam yaparak veya PPC (pay per click) reklamcılık olarak adlandırılan “tıklama başı ödeme” reklamcılığı ile site kurmadan ürün tanıtımları esasına dayanır. Elbette bununla sınırlı değildir, Avcı satış ortağı parlak zekasıyla pek çok strateji ile satış yapabilir.
 
Affiliate marketing sistemine yeni başlayan satış ortakları avcılık stratejisini çok severler çünkü başlangıçta kolaydır, hızlıdır ve bir web sitesi kurmanız gerekmez. Küçük bir reklam bütçesi ayırarak hemen para kazanmaya başlarsınız. Fakat ilerleyen zamanlarda avcı yöntemiyle satış ortaklığı yapan kişilerin bir bölümü çifti stratejisinin daha kazançlı ve gelecekte sabit bir kazanç vaad eden bir strateji olduğunu kabul ederek bu yönteme yönelirler. Çünkü avcılık stratejisinin avantajlarının yanı sıra pek çok dezavantajı da bulunuyor;
Avcı Satış Ortaklığının Avantajları

• Site kurmadan ve beklemeden ürün tanıtımları yapabilirsiniz.
• Birkaç saat içerisinde bile para kazanmanız mümkündür.
• Kullandığınız reklam ağına veya anlaşmanıza bağlı olarak 1’e 5 oranla kazanmak mümkündür. Örneğin 20 TL reklam maliyeti ile 100 TL kazanabilirsiniz.
• Kazancınız sermeyeniz ile birlikte çoğalır. Yani kazandıkça bunu yeniden reklam sermayesi yapıp tekrardan kazanca dönüştürebilirsiniz. 20 TL’den 100 TL kazanıp, 100 TL’lik kazancınızı tekrar reklam bütçesi yaparak 500 TL kazanabilirsiniz.
• Tüm dillerde tüm ülkelere satış yapabilirsiniz. Site kurmadan tanıtımlar yaptığınız için sadece Türkçe ürünler veya İngilizce ürünler değil, tüm dünyaya satış yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan yabancı dil bilgisi, sadece 1-2 cümlelik reklam sloganından ibarettir. Bunun için Google çeviriyi kullanarak küçük bir düzenleme yapıp reklam metni olarak kullanabilirsiniz. Veya bir arkadaşınıza yada bir tercümana yazdırabilirsiniz.

Dezavantajları

• Sermayeniz olmadan para kazanamazsınız.
• Düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.
• Reklamları durdurduğunuzda para kazanamazsınız.
• Kalıcı bir para kazanma stratejisi değildir. Bir şekilde ilgilenemediğinizde veya reklam sermayeniz olmadığında kazanç durur.
• Bir ürünün size para kazandırıp kazandırmayacağını test etmek için bir test çalışması yapmanız gerekir. Önce birkaç yerde reklam verip satışları görebilmek için 50 TL civarı bir sermayeyi test aşaması gideri olarak gözden çıkarmanız gerekebilir.
• Bazı reklam platformlarından yaptığınız reklamlarda her 30-40 ziyaretçide 1 satış yaparken, bazılarında 300-400 ziyaretçide 1 satış yaparsınız. Bunu anlayabilmek için yine denemeler yapmak gerekir. Bu durum yine küçük bir reklam bütçesi gerektirir.
• Kısacası sürekli reklam vermek zorundasınız ve para ile para kazanırsınız. Reklamı kestiğiniz anda kazanç bitmiştir.

Yukarıdaki dezavantajlar gözünüzü korkutmasın. Belki 5 ürün denersiniz ama bir tanesi tutar. Yalnız bu ürün size çok büyük kazançlar sağlayabilir. Affiliate marketing'de avcılık risk almak demektir. Bu durum normal ticaret hayatında da böyledir. Risk almadan para kazanamazsınız. Fakat zenginler her zaman risk alan kişilerdir. “Az aşım, ağrımaz başım.” mantığında hayatına devam edenler sıradan bir insan olarak hayatına devam ederler.

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Satış Ortaklığı Sisteminin Dünyadaki Yeri

Dünyasının yeni ticaret şekli Satış Ortaklığı Sistemidir. Türkiye de bu sistem son yıllarda hızla büyürken, yurtdışında neredeyse tüm şirketler satış ortaklığı sistemini internet  sitelerinde barındırıyorlar. Bu değişimle pek çok web şirketi yeni nesil ticaret işleyişi olan  Satış Ortaklığı Sistemi için altyapılar oluşturuyorlar. Bu ağlar sayesinde ürün sahipleri ile satış ortakları aynı platformda buluşmaktadır. Satış ağları aynı zamanda ürün sahiplerine ürünlerin satışının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlarken, güvenli ödeme alt yapıları sağlamaktadır. Kendi gelirlerini yapılan satışlardan küçük bir komisyon alarak sağlarlar.

Satış ağları sayesinde Satış Ortaklığı Sistemi tamamen otomatik işlemektedir. Bir ürünün satış ortağı olmak için ürün sahibi ile iletişime geçmek zorunda değilsiniz. Satış ağına dahil olmanız yeterli. İnternette en çok satılan ürünleri seçin, internette tanıtın, ziyaretçiler tanıttığınız ürüne tıklasın ve satın alma işleminden hemen para kazanmaya başlayın. Öğrenci, ev hanımı olabilirsiniz; satış ortaklığı ile para kazanabilirsiniz.

Nasıl mı? GooMass eğitim kiti ile iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Veya herşeyi ben kendim halledeceğim diyebilir ve internneten araştırabilirsiniz. Ancak bu yol çok zahmetli ve yorucudur. İlk yazımda belirtmiştim, İnternette müthiş bir bilgi kirliliği var. Doğruyu, yanlışı bribirinden ayırt etmek çoğu zaman kolay olmuyor. Böyle bir yola başvurcaksanız, herhangi bir siteye üye oladan önce çok iyi araştırın. Özellikle forum sitelerindeki yorumları okuyun. Aksi halde paranız boşa gider.

Ne Kadar Kazanabilrim?


15$ komisyon aldığınız 10 ayrı satış ortaklığı programına katıldınız diyelim. Her program için sadece haftada 2 ürün sattığınızı varsayalım. Bu durumda;

2 ürün x 15$ = 30$
10 x 30$ = 300$ (Haftalık Kazancınız)
4 x 300$ = 1200$ (Aylık Kazancınız)

Yukarıdaki örnek kötü bir seneryo aslında. Satış ortaklığı ile çok daha fazla kazanabilirsiniz. Sistemi tüm ayrıntılarıyla GooMass eğitim kiti ile öğrenebilirsiniz. GooMass kolay ve sade dili ile sizi başlangıç düzeyinden profesyonel düzeye taşıyacaktır. Bilgisayar konusunda fazla bir bilginiz olmasa da, GooMass size tüm yapılacak işleri adım adım anlatıyor.

Yukarıdaki seneryonun kötü olduğunu söylemiştim. Bir de iyi seneryoya bakalım.

15$ komisyon aldığınız 10 ayrı satış ortaklığı programına katıldığınızı diyelim.Her program için günde 1 ürün sattığınızı düşünelim.

10(ürün) x 15$ = 150$ (Günlük Kazancınız)
7(gün) x 150$ = 1050$ (Haftalık Kazancınız)
4(hafta) x 1050$ = 4500$ (Aylık Kazancınız)

Eğer internetten para kazanma ve satış ortaklığı sistemleri hakkında yazılanları ilk defa duyuyorsanız muhtemelen bunlara inanmayacaksınızdır. Fakat hepsi gerçek. GooMass eğitim kiti ile bunu anlayacaksınız.

Tüm bunların mümkün olup olamayacağını sorgulamaya mı başladınız? Şöyle bir düşünün! İnternette milyonlarca, hatta milyarlarca site var. Yüzbinlerce şirket ürünlerini internetten pazarlamaya çalışıyor. Bu pazar o kadar büyük ki her şirket internetten milyonlarca dolar kazanabileceğinin farkında. Ama bu pastadan pay alması için çok çalışması ve on binlerce çalışanı olması lazım. Ancak bu mümkün değil. İşte bu noktada bu şirketler ve ürününü satmak isteyen kişiler karlarını sizinle paylaşarak hem kendileri kazanmak istiyorlar, hem de size para kazandırıyorlar. Kaldı ki interneti kullanan insan sayısı, internetin işlem hacmi ve internetteki dönen para hacmi her gün büyüyor. Dünya tarihindeki en güçlü pazarlama aracı artık internet. Sağladığı imkanlarla herkesin, her hangi bir yerde ürününü pazarlayabileceği bir platform ve isteyen herkes için etkili bir pazarlama aracı. Herhangi bir bilgisayar ve internet bağlantısı yeter. Dünyanın herhangi bir köşesindeki bir müşteriye ulaşabilir ve büyük satışlar yapabilirsiniz. Artık pazarlamanın yeni platformu internet, yeni sistemi ise Satış Ortaklığı Sistemi.

Satış Ortaklığı Sistemi Nedir?


Türkçeye satış ortaklığı veya satış ortaklığı pazarlama sistemi olarak çevirebileceğimiz Affiliate Marketing ifadesi, İngilizceden gelmekte olup, anlamca bir şirkete veya kişiye bir yada birden fazla satış ortaklarının, bu şirketler adına hizmet, ürün satması veya müşteri sağlaması karşılığında bu hizmetlerin şirketler tarafında ücretlendirilmesi işlemi ile meydana gelen alışveriş uygulamasına verilen isimdir.

Affiliate Marketing sistemini oluşturan 4 temel öğe vardır;

* A: Sağlayıcı (Firma veya Birey)
* B: Satıcı (Aracı Kurum veya Birey)
* C: Ürün (Servis, Fiziksel Ürün, Dijital Ürün (Yazılım, e-kitap vs.) )
* D: Alıcı (Müşteri)


Satış Ortaklığı Programı sağlayıcı firma – ki bu bir kişi ya da şirket de olabilir – satıcı arasındaki bir gelir paylaşım sistemidir. Bu sistem arkasındaki ana fikir çok basit bir temele dayalı olup, sistem olarak ise oldukça işlevseldir; Ürün satan üretici (sağlayıcı) firma, ya da kişi, onların ürünlerini her satışınızda size komisyon olarak kar marjlarından belli bir oran verir. Danışıklı olarak her iki tarafa da kazandıran bu sisteme Satış Ortaklığı (Affiliate) denir.

Anket Doldurarak Para kazanmak!


Forum sitelerinde anket doldurarak para kazandığını, hatta ciddi gelirler elde ettiğini yazan pekçok kişi var. Ancak ben bu yöntemde başarı elde edemedim. Sistem şu şekilde çalışıyor: anket sitelerine üye oluyorsunuz ve bu sitlerden size doldurmanız için anket geliyor. Doldurduğunuz her anket için belli bir ücret alırsınız. Genellikle 5-10$ gibi rakamlar ödeniyor. 15dk.lık bir işlem için hiç fena değil(!) Burada asıl sorun, size anket gönderilip gönderilmeyeceği. Ben 50y'e yakın siteye üye oldum ve sabırla bana anket göndermelerini bekledim. Maalesef ne sitede, ne de mailimde anket göremedim. Profillerimi eksiksiz doldurduğum halde, anket alamadım.

Bu sistemde asıl sorun büyük anket şirketlerinin neredeyse tamamının ABD kökenli olması ve sadece ABD'de yaşayanlar için  anket göndermeleri. Sitelere üye olurken adresinizi ABD olarak gösterebilirsiniz. Ancak bu durumda paranızı alamayabilirsiniz. Ödemler çek şeklinde, adreslere gönderiliyor.

Kısaca ben bu yöntemde başarılı olamadım. Anket doldurarak paran kazannanlar varsa, bu blogta nasıl kazandıklarını yazabilirler.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Para Kazanmak İçin


Para kazandırmayan daha pekçok yöntem veya tuzak var. Sırası geldikçe bunlardan yine bahsedeceğim. Ancak, sizin bir an önce para kazandıran yöntemleri öğrenmek istediğinizi tahmin ediyorum. Burada tekrar hatırlatmak istiyorum; emek yoksa kazanç yok! Kendinizi bir çiftçi gibi düşünün. Önce tarlayı ekecek, sulayacak sonra ürünleri alacaksınız. Çiftçilikten farklı olarak, bu işte ürünü elde etme süreniz tamamen size bağlıdır. Hergün 2 saatinizi bu işe ayırabilirseniz, bir ay sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bu yöntemin adı "affiliate marketing", Türkçe söylemek gerekirse "Satış Ortaklığı". Bu bloğun amacı size bu yöntemi ayrıntıları ile anlatmak değil, sadece yaşadığım tecrübeleri aktarmak, böylece benim bloğumu okuyan insanların aynı hatalara düşmesinin önüne geçmek. Peki bu para kazandıran yöntemi nasıl öğreneceğim diye sorarsanız; size bir kaynak tavsiye ediyorum:

GooMass

Başka yerde vakit kaybetmeyin. Bu kaynak bana göre, eksik yönleri olsa da(bunlardan ileride bahsedeceğim), oldukça iyi hazırlanmış ve gerçekten satış ortaklığı sistemini başlangıç düzeyinden profesyonel düzeye anlatan bir ekitap.

3 Mayıs 2012 Perşembe

Çeviri yap, kazan(?)


Bazı siteler size gönderecekleri emailleri tercüme ederek para kazandıracağını vaad ediyor. Ben bunu denemedim, çünkü mantıklı gelmedi. Çok büyük şirketleri referans gösteriyorlar; Coca-Cola, Nike, Adidas... Bu şirketlerin dünya çapında binlerce çalışanı var. Neden basit metinleri tercüme etmek için böyle bir şeye ihtiyaç duysunlar? Tercüme edilecek mailleri göndermek için sizden üyelik ücreti talep ediyorlar. Bu ücreti ödedikten sonra acaba ne kadar iş göndercekler ve ne kadar kazandıracaklar? Bence uzak durmak lazım...

Email Oku, Kazan(?)


Sadece email okuyarak size para kazandıracağını vaad eden siteler ise tecrübeme göre tamamen aldatmaca. Email okuduğunuz için kim, neden para öder? Öncelikle para kazanma yönteminin mantıklı olması gerekiyor. Kısa sürede yüksek kazançlar vaad eden, üstelik bunun gibi sadece email okuyarak size para kazandıracağını vaad eden sitelere itibar etmeyin.

Tıkla, Kazan!?


Reklamlara tıklayarak size para kazandırcağını vaad eden çok sayıda site var. Sizden istenen sadece mail adresinize gönderilen linkleri tıklayıp görüntülemeniz. Çok kolay ve rahat bir iş gibi görünüyor. Kolay olmaya kolay, ancak bu şekilde ne kadar para kazanabilirsiniz? Genellikle ödenen ücretler tıklama başına 1 veya 2 cent oluyor. Bu da 1$ kazanabilmeniz için en az 50 tıklama yapmanız gerektiği anlamına geliyor. Bu şekilde günlük 10 mail alsanız, ki genelde bu kadar da gelmiyor, 1$ kazanmak için 5 gün geçmesi gerekiyor. Kısaca attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya kesinlikle değmiyor. Boşuna zaman kaybı.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

İnternetten Para Kazanmak Mümkün Mü

Merhaba,

Gelirinizi arttırmak, boş zamanlarınızı değerlendirmek ve gerçekten para kazanmak mı isityorsunuz? Evinizde bir PC'niz ve internet bağlantınız varsa, siz de internnetten para kazanabilirsiniz. Ancak bu işin de her iş gibi emek ve bilgi gerektirdiğini bilmelisiniz. Google'da "internetten nasıl para kazanılır" diye yazıp arattığınızda çok sayıda sonuç elde edersiniz. İnternet muazzam bir bilgi kaynağı olduğu gibi, aynı zamanda doğru bilgi ile yanlış bilginin bribirinden ayırt etmenin çok zor olduğu bir platformdur. Bu bilgi kirliliği karşısında deneyimsiz kullanıcılar çaresiz kalabilir. Sizi yanıltan, emeğinizi ve hatta paranızı çalmaya çalışan yüzlerce site var. Elbette deneme yanılma yoluyla doğru ve gerçekten işe yarayan yöntemlere ulaşmanız mümkün. Ama bu şekilde çok fazla zaman harcarsınız ve büyük ihtimalle sonuca ulaşmadan vazgeçersiniz. Hatta boş yere para harcayabilirsiniz.

Uzun süredir internetten para kazanmanın yollarını araştırıyorum. Ve maalesef ben de bu uğurda para kaybettim. Bu nedenle bu blog'u açıp, yaşadığım tecrübeleri sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle size kısa sürede büyük kazançlar vaad eden sitelerden uzak durmanızı öneriyorum. Bu siteler sizden üyelik adında bir para alır ve siz ödediğiniz para ile kalırsınız. Şunu unutmayın, emek yoksa kazanç yoktur!