2 Ağustos 2012 Perşembe

Hosmonster ile Sınırsız Domain



Web siteniz için domain yani alan adı aldıktan sonra, kuracağınız sitede yayınlayacağınız yazılar, resimler ve videoların depolanabilmesi için bir yere ihtiyacınız olacaktır. Buna hosting denir. Basitçe hosting’i bilgisayarınızın hard diskine benzetebiliriz. Başlangıçta ücretsiz hizmet sunan hosting firmalarını tercih edebilirsiniz, ancak bu firmaların sunacakları imkânlar sınırlı olacaktır. Yerli hosting firmalarında bant genişliği ve depolama alanı genelde sınırlıdır. Ve her alacağınız yeni alan adı için extra ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle ben size Hostmonster sitesini tavsiye ediyorum. Hostmonster size şu imkânları sunmaktadır:




. Sınırsız depolama alanı ve bant genişliği
· Sınırsız Domain
· Sınırsız E-mail hesabı
· Ücretsiz Domain
· cPanel Kontrol Paneli
· Ücretsiz site kurma programları
· Ücretsiz Online Mağazalar
· WordPress, Galeri ve daha fazlası
· 7x24 saat teknik destek

 

 Hostmonster’i inceleyelim

Hostmonster ana sayfadan göreceğiniz gibi ilk sitenizin maliyeti aylık 4.95$’dır. Bu siteden kazanabileceğiniz paraları düşünürseniz, ödediğiniz paranın çok küçük bir maliyet olduğunu anlarsınız.


Hosting Nedir?


Her web sitesi bir bilgisayrada saklanır. Ancak bu bilgisayarlar bizim evde kullandığımız bilgisayarlar gibi değildir. Bu bilgisayarlar server denilen 7/24 çalışan gelişmiş sistemlerdir. Bu sayede serverlarda barındırılan sitelere 7/24 ulaşmak mümkün olur. İşte bu web sitesi barındırma hizmetine hosting denir. Burada tanıtımını yapacağım Hostmonster sitesi de hosting hizmeti veren firmalardan biridir.


 Hostmonster’ın Avantajları

Hostmonster’ın en büyük özelliği herşeyin sınırsız olması. Yani bir kez satın aldıktan sonra tekrardan size ek maliyetler getirmez.


Limitsiz Alan Adı ve Bant Genişliği


Bu limitsiz depolama alanı ve limitsiz kullanıcı trafiği demektir ki, pek çok hosting firmasında, yerli firmaların hepsinde, bunlar sınırlıdır. Ve limitlerinizi aştığınızda ekstra ücret ödemek zorunda kalırsınız. Bu çok önemli bir özelliktir. Bir düşünün sitenizi kurdunuz, reklamlarla, çeşitli tanıtımlarla ve uzunca uğraşlarla sitenize ziyaretçi tarfiği sağladınız. Bir de bakmışsınız siteniz kapatılmış. Nedeni,  limitlerinizi aştınız. Bu durumda sitenizi tekrar açmak için ek ücretler ödemeniz gerekecek. En kötüsü de siteniz belli bir süre kapalı kaldığı için ziyaretçileriniz azalacak. Hostmonster’da bu hizmetler sınırsız olduğu için böyle bir durum yaşanmaz.


 Limitsiz Domain Alma (Limitsiz Alan adı ekleme)

Bu özellik diğer hosting firmalarına göre size büyük avantajlar sağlar. En çok da satış ortaklığı ile para kazanmaya çalışanlar için avantaj sağlar. Çünkü farklı kategorilerde ürün satmak için, yeni siteler ve her yeni site için yeni domain almanız gerekecek. Hostmonster’da bu da sınırsız olduğu için size ek bir maliyet getirmez.


Hostmonster cPanel (Kontrol paneli)

Hostmonster  sadece fiyat avantajı sağlamıyor, aynı zamanda sitenizi kurmanız ve geliştirmeniz için gerekli tüm araçları sunuyor. Aşağıdaki resimlerden Hostmonster kontrol panelinde kullanıma hazır araçları inceleyebilirsiniz. Her bir araç site tasarımınızda işinize yarayacaktır.








Yine Hostmonster ile ücretsiz sunulan weebly uygulaması ile site tasarlamak çocuk oyuncağına dönüşüyor. Aşağıdaki videoyu inceleyin.




Hostmonster’a nasıl kayıt olacağınızı ve Wordpress kurulumunu aşağıdaki videodan öğrenebilirsiniz.


Hostmonster 7/24 teknik destek


Hostmonster’ın en güzel yanlarından biri de 7/24 teknik destek alabilmenizdir. Tabi telefon desteği alabilmeniz için iyi bir İngilizceniz olmalı. Ben ticket açmayı, yani arıza kaydı oluşturmayı tercih ediyorum. Her arıza kaydına en geç 24 saat içinde cevap veriliyor. Şimdiye kadar yanıtını alamadığım bir sorum olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder