4 Haziran 2012 Pazartesi

Bir Web Sitesinden nasıl para kazanılır?


Siteyi oluşturdunuz, içerik girdiniz, SEO çalışması yaptınız. Artık para kazanmaya hazırsınız. Şimdi nasıl para kazanacağımıza bakalım.

Bir web sitesinden para kazanma yöntemleri çok çeşitlidir. Belli başlı yöntemleri aşağıda inceleyeceğiz. Genel olarak site içine yerleştirilecek reklamlar içerikle alakalı olmalı ve fazla göze batmamalıdır. Sizi takip eden bir ziyaretçi kitlesi oluşturabilirseniz, kendinize sürekli bir kazanç kapısı oluşturmuş olursunuz.

Reklam Yayıncılığı

Bu konuda Google Adsense güvenilir tek alternatif gibi görünüyor. Ödemelerde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, Google Adsense ile çalışın. Yapmanız gereken bir Google Adsense heasbı oluşturmak ve reklamları sitenizde yayınlamak. Ziyaretçileriniz yayınladığınız reklamlara tıkladıkça siz para kazanırsınız. Reklamlara kendiniz tıklayarak Google’ı yanıltmanızı tavsiye etmem. Bu hileniz hemen fark edilecektir ve bunun sonucunda Adsense hesabınız askıya alınacaktır. Arkadaşlarınızı tıklamak için teşvik etmeniz de iyi bir fikir değil. Sürekli aynı ip’den gelen tıklamamlar da fark edilecektir. Bu nedenle sizin yapmanız gereken, sitenize özgün içerik girerek ziyaretçi sayınızı arttırmak olmalı.

Pop-Up reklamcılığı

Diğer bir reklam kazanç sağlama yöntemi pop-up reklamcılığıdır. Bu yöntemde siteniz her açıldığında reklamlar arka planda açılan bir ürünün veya sitenin tanıtımı şeklinde kendisini gösterir. Bu reklam türünü fazla kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bunun 2 önemli sebebi var. Birincisi ziyaretçileriniz pop-up pencerelerden rahatsız olur. İkincisi pop-up reklamlar internet tarayıcılara takılır ve reklam amacına ulaşmaz.

Video Reklam

Sitenizde yayınlayacağınız videoların başlangıcına veya sonuna ilginç bir reklam ekleyebilirsiniz. Ancak bu reklamın süresi fazla uzun olmamalı. İlginç ve eğlendirici olursa daha çok izlenir. Önemli olan ziyaretçilerinizi sıkmamaktır.

PR (Page Rank) ve Kazandırdıkları

Google belirli zaman dilimlerinde sitelere kendi belirlediği çeşitli algoritmalara göre değerler vermektedir. Bu değerler 0 dan 10’a kadar devam der. Bir sayfanın PR değerini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:


Gerçek hayatta olduğu gibi internet dünyasında da popülerlik kolay kazanılmıyor. Ancak Google algoritmasına göre popülerliği yüksek olan bir sitenin başka bir siteyi tavsiye etmesi o sitenin PR değerini yükseltmesini sağlayabilir. Bu tavsiye genellikle ana sayfanın ve alt sayfaların altında veya herhangi bir yazı içinde popüler olmayan siteye link verilmesi şeklinde olmaktadır. Popüler olmayan siteye belirli kelimelerde link verilmesi sitenin link verilen kelimede daha üst sıralara çıkmasına imkân tanır.

Tanıtım Yazısı / Link Satışı

Websitenizin Page Rank değeri yüksek olursa, bu siteden başka siteleri tavsiye ederek, yani link satarak gelir elde edebilirsiniz. Ancak bu gelirin legal olduğu söylenemez. Çünkü yapılan işlem arama motorlarını aldatmaya yöneliktir. Şikayet edilirse, siteniz cezalandırılabilir.

Ürün Satışı

Yukarıda anlatılan tüm yöntemler size belli bir gelir getirse de, yine en büyük kazanç Affiliate Marketing yani Satış Ortaklığı Sistemi’ndedir. Satış Ortaklığı Sistemi gerçek hayattaki ticaret sitemi ile aynıdır. Bir ürünü pazarlarsınız ve sattığınız ürün üzerinden komisyon alırsınız. Ancak internet üzerinden pazarlamanın avantajları çok fazladır. Sattığınız ürünle ilgili bir sorumluluğunuz yoktur, siz sadece aracılık yaparsınız. Hiçbir sermayeniz olmasa dahi para kazanabilirsiniz. Gerçek hayatta size çok pahalıya mal olacak reklamları internet üzerinden yapmak çok ucuzdur. Kazancınız ise neredeyse sınırsızdır. Elde edeceğiniz kazanç tamamen sizin çalışmanıza, doğru stratejileri uygulayıp, doğru adımlar atmanıza ve düzenli çalışmalar yapmanıza bağlıdır.
Genel olarak web sitesi kurarak para kazanmak başlangıçta kolay gibi gözükse de, aslında o kadar kolay olamadığını, emek ve çaba gerektirdiğini işin içine girdikçe anlayacaksınız. Aynı amaçla kurulmuş milyonlarca sitenin varlığı sizin ciddi anlamda para kazanmanız için farklı, özgün projeler ortaya koymanızı gerektirmektedir. İnternetten web sitesi kurarak para kazanmak için sitenizi belirli yollardan geçirip belirli bir aşamaya getirmeniz gerekmektedir. Bu da sabır ve emekle ortaya çıkacaktır. Kısaca biraz çaba ve emekle herkes internetten az ya da çok para kazanabilir, ancak zengin olmak da mümkündür!

1 yorum: