31 Ağustos 2012 Cuma

Clickbank Ürün Analizi

 

Clickbank ile para kazanmak için en önemli unsur ürün analizidir. Ürün analizi ile ilgili temel bilgiler için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz:


Clickbank Ürün Analizi Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

  • Öncelikle ürün sayfasını inceleyin. Ürün satış sayfasına girin ve bir müşteri gözüyle inceleyin. Satın almaya teşvik ediyor mu, ürün yeterince tanıtılıyor mu, ikna edici bilgiler verilmiş mi gibi soruları değerlendirerek sayfayı gözden geçirin.

  • Ürünün özelliklerini değerlendirin. Ürünü internett araştırın. Benzeri ürünler var mı. Satış ortağı olmayı düşündüğünüz ürünün özellikleri iyi mi, satın alanlar ne demiş, benzeri ürünlere göre avantajı var mı …vs konularını araştırın.

  • Ürün fiyatı. Satış ortaklığında yapılan hataların başında yüksek fiyatlı ürünleri seçip, benzeri ürünleri araştırmadan satmaya çalışmak gelir. Benzeri bir ürün daha düşük bir fiyata satılıyorsa, sizin o ürünü satabilmeniz zor olacaktır. Çünkü kimse araştırmadan bir ürün almaz.

  • Ürünün Bonusları. Ürünle beraber bonuslar veriliyorsa satışınızı olumlu etkileyecektir. Herkes bedava sever!

  • Ürün Fiyatında İndirimler. Bazı ürünlerde bazen kısa süreliğine indirim yapılır. Bu tür ürünlerin satışı daha iyi olur.

  • Ürün Komisyonu. Seçeceğiniz ürünün komisyonu %50’nin altında olasın. Bazı durumlarda çok satacağını düşündüğünüz ürünlerde düşük komisyonlu olsalar bile tercih edebilirsiniz.

  • Ürünün Popülerliği. Clickbank' ta ürün popülerliği “grav” diye adlandırılır. Grav değeri 20 ile 90 arasında olan ürünleri seçmelisiniz. Popüler ürünleri satma şansınız daha yüksektir.

Ürünü seçtikten sonra çeşitli yöntemlerle ürünü pazarlamanız gerekmektedir. Bu yöntemleri buradan okuyabilirsiniz. Bu konuda iyi bir rehber istiyorsanız GooMass Eğitim Kiti tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

GooMass Eğitim Kiti internetten para kazanmak için en iyi rehber.

Clickbank Ürün Analizi Yapmak İçin Kullanabileceğimiz Siteler

Ürün analizini yapmak için, kullanabileceğimiz çeşitli siteler vardır. Burada bahsedeceğimiz analiz siteleri, cbtrends.com, semrush.com ve alexa.com olmak üzere 3 adet. Bunların dışında siteler de vardır, ancak biz en önemli bu 3 siteyi inceleyeceğiz.

İlk olarak ürün analizi yapmak için, cbtrends.com sayfasını inceleyelim. Siteye ilk girdiğimizde aşağıdaki ekran karşımıza çıkar.


 
Burada clickbank Trends/Analytics’e tıkladığımızda gelen ekran aşağıdaki gibi olur.


 
Bu sayfada resimde gösterdiğim kutuya satıcının ID’sini yazarız. Bu ID‘iyi şöyle bulabiliriz. Örnek olarak satış ortağı olduğumuz ürünün hoplinki şöyle olsun: http://xxx.gmethod1.hop.clickbank.net. Burada “ghmethod1” kısmı Vendor ID oluyor. Bu ID’yi kutuya yazıp entera bastığımızda ürünün analizi karşımıza çıkar. Üst taraflarda genel bilgiler yer alır. Aşağıda ise grafikler bulunur. Biz burada bu grafikleri inceleyeceğiz. Örnek olarak aşağıdaki grafiklere bakalım.



Bu grafikler bizim analizimiz açısından son derece önemlidir. Bizim için önemli olan oklarla işaretlemiş olduğum Popularity ve Gravity grafikleridir.

Popularity, bu ürünün diğer clickbank ürünleri arasında ne kadar popüler olduğunu gösterir. Bu grafiğin düşüyor olması, popülaritesinin arttığını gösterir. Yani popülerlik ile, yükseliş arasında ters orantı vardır. Popürlerliği ne kadar düşük ve 1 e yakın ise, o kadar çok satan bir ürün olduğu anlamına gelir. Örnek ürünümüzün popülerliği artmış. Bu da bizim için iyi bir göstergedir. Gravity ise, yukarıda bahsettiğim gibi satış ortaklarının yaptığı satışları gösterir. Gravitynin artmış olması iyi bir göstergedir. Bu durumda bu ürünün satışı yapılabilir demektir.

Ürünün genel özelliklerini cbtrends sitesi ile analiz ettikten sonra satış sitesini analiz etmeliyiz. Bunun için alexa sitesini kullanacağız. Alexa, dünyadaki en saygın web sitesi analiz araçlarından bir tanesidir. Bize site trafiğiyle ilgili bilgi verir. Alexa ana sayfasında gördüğümüz arama çubuğuna ilgili sitenin adresini yazıp search butonuna bastıktan sonra “Get Details ” diyoruz ve karşımıza şöyle bir ekran çıkıyor.



Yukarıda görülen resimde Alexa Traffic Rank , Alexa’nın veritabanında bu sitenin kaçıncı sırada yer aldığını gösterir. Sitenin trafik rengi yeşil, 209.106. Bu rakam, nette yüzbinlerce web sayfası olduğu düşünülür ise, oldukça iyi bir rakam. Bir altta bulunan grafik, sitenin, son 3 aylık performansını gösterir. Bu veriler bize gösteriyor ki, bu ürün için artan bir trafik var. Popülerite artıyor.
Son olarak http://www.semrush.com sitesinden ürünün arama motorlarındaki popülaritesinin analizini yapabiliriz. Aynı ürünün satış sayfasını bu sitede analiz ettiğimizde karşımıza aşağıdaki ekran çıkar.



Bu grafikte sitemiz yine iyi bir performans gösteriyor. Artık bu ürünü rahatlıkla pazarlayabileceğimizi görmüş olduk. Bundan sonrası ürüne satış ortağı olmak ve ürünü pazarlamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder