10 Ağustos 2012 Cuma

Clickbank Nedir?


Clickbank dünyanın en popüler ve en güvenilir ve aynı zamanda en çok kazanç sağlayan satış ortaklığı ağıdır.

·         10 yıldır üyelerine günü gününe ödeme yapmaktadır
·         Bugüne kadar üyelerine ödediği komisyon 2 Trilyon Dolar civarındadır
·         10 binden fazla ürüne Clickbank’da satış ortağı olabilirsiniz
·         Clickbank’da ki komisyonlar %10′dan %80′e kadar çıkmaktadır

Clickbank Nasıl Kullanılır?


Öncelikle Clickbank’a üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemleri Hotmail veya yahoo’dan mail adresi almak gibidir. Sitedeki prosedürleri takip edip üye olabilirsiniz.
Clickbank’ta bu kadar çok ürün arasından seçim yapmak için iyi analiz yapmanız gerekir. Satışı yüksek, komisyonu yüksek talep gören bir ürünü seçmemiz gerekiyor. Clickbank ürün aramak için çok sayıda araç sunuyor.


Clickbank MarketPlace


En önemlisi doğru ürünü seçmektir, satış ortağı olmak sadece birkaç saniyenizi alacaktır. Ücretsizdir ve herhangi bir onay süreci yoktur. Asıl mesele ürün analizini doğru yapmaktır. Ürün analiz yöntemleri için GooMass çok iyi bir rehberdir. GooMass bu konu üzerinde çok ayrıntılı durmuştur, çünkü satış yapabilmenizin ilk ve en önemli koşulu doğru ürünü seçmektir.
Bir ürüne satış ortağı olmanız için yapmanız gereken tek şey promote tuşuna tıklayıp, hoplink üretmektir. Aşağıdaki resimleri inceleyebilirsiniz.




Ürünleri seçip satış ortağı olduğunuz ürünleri çeşitli yöntemlerle satmaya başladığınızda Clickbank size satışlarınız ile hakkında çok ayrıntılı raporlar sunar. Satış ortaklık linklerinize kaç kez tıklandığını, kaç ürün satıldığını bu raporlardan takip edebilirsiniz. Böylece hangi ürünün çok sattığını, hangi ürünlerde satışın az olduğunu takip edebilir ve satış stratejilerinizi bu sonuçlara göre değerlendirebilirsiniz.

Clickbank satıcılar ve satış ortaklarını buluşturur.  Ürün sahipleri, yani satıcılar ürünlerini satması için satış ortaklarına komisyon verirler. Clickbank’da sadece dijital kitaplar satılmaktadır. Her konuda kitap bulmak mümkündür.

Önemli Uyarı

Clickbank gibi satış ortaklığı sitelerine üye olarak deneme yanılma yoluyla ürün satmaya çalışmak iyi bir yöntem değildir. Bu şekilde para kazanayım derken para kaybedebilirsiniz. Para kazanmak için iyi bir rehbere ihtiyacınız olacaktır. Bu konuda Türkçe en iyi kaynak GooMass’tır.


Clickbank’dan para kazanmak için


Clickbank binlerce satıcı ve milyonlarca satış ortağını bir araya getimektedir. Öncelikle işleyişi, çalışma mantığını anlamamız gerekiyor. Para kazanmak için kısaca şu özelliklere sahip olmanız gerekiyor.
- 18 yaşını doldurmuş olmak. Yasal olmasa da 18 yaşından küçükler velileri üzerinden bu sistemi kullanmaktadır. Ancak ben tavsiye etmiyorum.
- Kredi kartı (sanal kart kullanmakta fayda var)

- Kararlı ve sabırlı olmak

- Gereğinden fazla cesur olmamak

- İyi analiz ve program yapmak

Herhalde neden kredi kartı gerektiğini merak ediyorsunuz. Ürünlerinizi tanıtmak, müşterilere ulaşmak için reklam vermeniz gerekiyor. Bunun için kredi kartına ihtiyacınız olacak. 5 lira reklama harcarsınız 10 lira kazanırsınız. Doğru stratejileri uyguladığınızda bu oran aşağı yukarı bu şekildedir. Ancak hatalı reklam yaparsanız paranız boşa gider. Benim tavsiyem küçük reklam için küçük bir bütçe ile başlayıp, para kazandıkça ve tecrübeniz arttıkça bütçeyi büyütmenizdir.

Reklam yaptıktan sonra takibini iyi yapmalısınız. Başarılı ürüne daha çok yatırım yapıp, satılmayan ürünlere reklam vermekten vaz geçmelisiniz. Clickbank’da başarılı satışlar yapmak zamanla tecrübe ile olacaktır.



Clickbank’da doğru ürün seçimi

Bu konu aslında bir tecrübe işidir. Ancak yine de size bazı ipuçları vermeye çalışacağım. Sisteme kayıt olup “Marketplace” bölümüne girdiğinizi varsayarak anlatalım. Örnek olarak clickbank’ta en çok satan “Money & Employment” kategorisine girdiğinizde, en üstte görülen ürünler satış ortakları tarafından en çok satılan ürünlerdir.

En çoksatılan ürünleri satmaya çalışmak tabi ki karlıdır. Ancak rekabet fazladır. Clickbank’a üye olan herkes sizin gibi öncelikle en çok satan ürünlere yönelecektir. Bu da aynı ürünleri satan çok sayıda rakibiniz olacak demektir. Bu nedenle bu ürünleri seçtiğinizde reklamı için daha çok para harcarsınız, ancak doğru yöntemlerle kar edersiniz.

Ama bu ürünlerin reklamını yapmak az satılan ürünlerden çok daha zordur. Önemli olan reklamı doğru bir şekilde yapmaktır. Burada Clickbank’ ın işleyişi hakkında kısa bir bilgi vermem gerekiyor. Clickbank üye olan her satış ortağına farklı bir link verir. Bir örnekle açıklayalım. A ve B adında 2 satış ortağı C adında bir ürün arayan potansiyel bir müşteri olsun.

 1.DURUM

Satış ortağı A popüler bir ürüne satış ortağı olur ve x sitesinde link verdi. Müşteri C bu linke tıklayarak ürün sitesine girdi. Daha sonra ürünü araştırmak için hemen almadı. Müşteri C birkaç gün sonra veya birkaç ay sonra direk olarak ürün sitesine gidip ürünü aldı. Satış başarılı olduğunda satış ortağı A komisyonu alır.

 2.DURUM
Satış ortağı A popüler bir ürüne satış ortağı olur ve x sitesinde link verdi. Müşteri C bu linke tıklayarak ürün sitesine girdi. Daha sonra ürünü araştırmak için hemen almadı. Araştırma yaparken aynı ürünün tanıtımını yapan satış ortağı B ‘nin verdiği linke tıklayarak ürün tanıtım sayfasına girdi, ürünü inceledi. Daha sonra birkaç gün veya birkaç ay sonra ürün sitesine girip ürünü satın aldığında komisyonu satış ortağı B alır.

İnsanlar bir ürünü satın almadan önce araştırılar, ilk gördüklerinde almazlar. Bu nedenle satışın kimin üzerinden gerçekleşeceği biraz şanstır. Ancak bu şansınızı arttırmak sizin elinizdedir. Burada size vereceğim ip uçlarını başka yerde bulamayabilirsiniz.

Reklamlarınızı Adwords’e verdiniz diyelim. Adwords Google arama sonuçlarında sağ tarafta veya üstte çıkan reklamlardır. Aşağıdaki resmi inceleyin.



Örnek olarak Clickbank’ta satılan “Get Cash For Surveys” ürününü ele alalım. Anahtar kelime olarak “surveys, cash, get cash” gibi tek kelimeler seçtiniz diyelim. Pek çok satış ortağının yaptığı bir hatadır bu. Şimdi Google’da bir kişinin sizin seçtiğiniz anahtar kelimeler ile arama yaptığını ve sizin reklamınıza tıkladığını düşünelim. Müşteri sizin linkinizle ürün sayfasına ulaştı ancak ürünü almadı, bu sefer ürünün tam adını yazarak “get cash for surveys” yazarak Google’da arama yaptı. Bu sefer ürünün tanıtımını yapan başka bir satış ortağının sayfasına ulaştı. Bu sayfayı inceledikten sonra ürünü alma ihtimali ilkine göre çok daha yüksektir. Çünkü bu sefer müşteri ürünü tanıyor ve ürün hakkında daha çok bilgi almak için araştırma yapıyor. Bu durumda siz ürünü satan satış ortağının bedava reklamını yapmış oluyorsunuz.  

Satışlarınızı arttıracak diğer bir yöntem ise, Clickbank’ta yeni çıkan ürünler için hemen bir blog oluşturmak. Örnek olarak yine yukarıdaki ürünü ele alalım. Clickbank’ı sürekli takip ediyorsunuz ve “Get Cash For Surveys” adında bir ürünün duyurulduğunu gördünüz. Hemen getcashforsurveys adında bir blog açıp, ürün tanıtım yazılarını ekleyin. Tabi bunun İngilizce bilmeniz gerekiyor. Ürün için tanıtım yazıları yazan ilk kişi siz olduğunuz için, ürünü aratan kişiler ilk sizi bulacak, Google’da kendiliğinden ilk sıraya yerleşeceksiniz. Bu biraza zaman alabilir, ancak düzenli bir şekilde içerik girerseniz, google’da ilk sıraya çıkmak zor olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder