10 Mayıs 2012 Perşembe

Avcı mı olmak istersin, Çiftçi mi?

Satış ortakları ikiye ayrılır. Bazıları Çiftçi olarak nitelendirilir, bazıları ise Avcı.

Satış Ortaklığı Sistemine başlamadan önce Avcı mı, yoksa Çifti mi olmak istediğinize karar vermeniz gerekir. İsteyen her iki stratejiyi de kullanabilir.

Aşağıda size Avcı ve Çitçi’nin ne olduğundan, avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedecğim.
Avcı Satış Ortağı Nedir?
Bazı yöntemlerde dakikalar içerisinde ürün sitesine kullanıcı trafiği gönderip birkaç gün içerisinde satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satış ortaklığında avcılık; banner reklamcılık gibi ücretli reklam platformları, mail marketing yada Facebook, Twitter gibi sosyal platformlar aracılığı ile reklam yaparak veya PPC (pay per click) reklamcılık olarak adlandırılan “tıklama başı ödeme” reklamcılığı ile site kurmadan ürün tanıtımları esasına dayanır. Elbette bununla sınırlı değildir, Avcı satış ortağı parlak zekasıyla pek çok strateji ile satış yapabilir.
 
Affiliate marketing sistemine yeni başlayan satış ortakları avcılık stratejisini çok severler çünkü başlangıçta kolaydır, hızlıdır ve bir web sitesi kurmanız gerekmez. Küçük bir reklam bütçesi ayırarak hemen para kazanmaya başlarsınız. Fakat ilerleyen zamanlarda avcı yöntemiyle satış ortaklığı yapan kişilerin bir bölümü çifti stratejisinin daha kazançlı ve gelecekte sabit bir kazanç vaad eden bir strateji olduğunu kabul ederek bu yönteme yönelirler. Çünkü avcılık stratejisinin avantajlarının yanı sıra pek çok dezavantajı da bulunuyor;
Avcı Satış Ortaklığının Avantajları

• Site kurmadan ve beklemeden ürün tanıtımları yapabilirsiniz.
• Birkaç saat içerisinde bile para kazanmanız mümkündür.
• Kullandığınız reklam ağına veya anlaşmanıza bağlı olarak 1’e 5 oranla kazanmak mümkündür. Örneğin 20 TL reklam maliyeti ile 100 TL kazanabilirsiniz.
• Kazancınız sermeyeniz ile birlikte çoğalır. Yani kazandıkça bunu yeniden reklam sermayesi yapıp tekrardan kazanca dönüştürebilirsiniz. 20 TL’den 100 TL kazanıp, 100 TL’lik kazancınızı tekrar reklam bütçesi yaparak 500 TL kazanabilirsiniz.
• Tüm dillerde tüm ülkelere satış yapabilirsiniz. Site kurmadan tanıtımlar yaptığınız için sadece Türkçe ürünler veya İngilizce ürünler değil, tüm dünyaya satış yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan yabancı dil bilgisi, sadece 1-2 cümlelik reklam sloganından ibarettir. Bunun için Google çeviriyi kullanarak küçük bir düzenleme yapıp reklam metni olarak kullanabilirsiniz. Veya bir arkadaşınıza yada bir tercümana yazdırabilirsiniz.

Dezavantajları

• Sermayeniz olmadan para kazanamazsınız.
• Düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.
• Reklamları durdurduğunuzda para kazanamazsınız.
• Kalıcı bir para kazanma stratejisi değildir. Bir şekilde ilgilenemediğinizde veya reklam sermayeniz olmadığında kazanç durur.
• Bir ürünün size para kazandırıp kazandırmayacağını test etmek için bir test çalışması yapmanız gerekir. Önce birkaç yerde reklam verip satışları görebilmek için 50 TL civarı bir sermayeyi test aşaması gideri olarak gözden çıkarmanız gerekebilir.
• Bazı reklam platformlarından yaptığınız reklamlarda her 30-40 ziyaretçide 1 satış yaparken, bazılarında 300-400 ziyaretçide 1 satış yaparsınız. Bunu anlayabilmek için yine denemeler yapmak gerekir. Bu durum yine küçük bir reklam bütçesi gerektirir.
• Kısacası sürekli reklam vermek zorundasınız ve para ile para kazanırsınız. Reklamı kestiğiniz anda kazanç bitmiştir.

Yukarıdaki dezavantajlar gözünüzü korkutmasın. Belki 5 ürün denersiniz ama bir tanesi tutar. Yalnız bu ürün size çok büyük kazançlar sağlayabilir. Affiliate marketing'de avcılık risk almak demektir. Bu durum normal ticaret hayatında da böyledir. Risk almadan para kazanamazsınız. Fakat zenginler her zaman risk alan kişilerdir. “Az aşım, ağrımaz başım.” mantığında hayatına devam edenler sıradan bir insan olarak hayatına devam ederler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder