29 Mayıs 2012 Salı

BAŞARI FORMÜLÜ



 Basit bir matematik formülünde olduğu gibi, tüm başarılı insanların takip ettiği temel bir denklem vardır. Başka bir deyişle; başarının sırrı yoktur, formülü vardır. Bu yazıda size bunun ne olduğunu açıklayacağım ve eğer bu denklemin tüm parçalarına sahip değilseniz bugünden bunlar üzerine çalışmaya başlamalısınız.

Başarıya ulaşmaya çalışırken hiç çıkmaz bir sokağa girdiniz mi, ya da önceden planlamamanıza rağmen hiç çok başarılı olduğunuzu hissettiğiniz bir zaman oldu mu? Başarı nasıl gerçekleşir? Başarılı olmak için bir rastlantıyı mı beklersiniz? Peki, internet dünyasında nasıl başarılı olabilirsiniz?

Farklı ve iyi fikirler üretmiş olsanız internet dünyasında da çok etkili olan, sizin gibi diğer birçok girişimciye de çok yardım edeceğini düşündüğümüz basit bir formül var.

 ÇALIŞMA + TUTUM + HEDEF= BAŞARI

A.              ÇALIŞMA


Eğer nasıl çalışacağınızı bilmiyorsanız veya çalışmayı sevmiyor, ya da istemiyorsanız internet pazarlamacılığının pek de size göre olduğunu söyleyemeyiz. Eski sözleri bilirisiniz; “Ne ekersen onu biçersin.” Bu eski atasözü günümüzde her alanda doğrudur. Bu söz, çalışmaya istekli olan herkesin iyi bir geleceğe sahip olacağının sözünü verir. Yani, siz çalışmayı istedikçe yüksek bir kazanç grafiğinin temeli yükselmeye başlayacaktır.



Belki internetten para kazanmaya adım atmışsınızdır ve belki de “Zaten çok çalışıyorum ben ama neden çok başarılı olamıyorum?” diyorsunuzdur. Sorun muhtemelen sistemsiz ve hedefsiz çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Bu, aynı zamanda da cevaptır. Çalışmalarınızda istikrar göstermiyor da olabilirsiniz. Bu durum da başarınızı çok olumsuz etkiler.


Kısaca şunu belirtmek istiyorum: Az veya çok, çalışmaya istekli olursanız ve adımlarınızı doğru yönlere atarsanız, durumunuz, deneyiminiz veya bilginiz ne olursa olsun başarıya hep yakın olursunuz. Fakat az veya çok, belki günde 1 saat, belki birkaç saat, eğer çalışmayı sevmiyor ve/veya çalışmaya istekli değilseniz başarıya hep uzak kalırsınız.

B.              TUTUM



Birçok kötü gününüz ve bazen haftalarınız olabilir, fakat hata yapmaktan korkmayın. Böyle durumlarda dahi başarılı olma isteğinden vazgeçmemeli ve kötü zamanlarda dahi pozitif bir tutum sergilemelisiniz. İşler yolunda gittiğinde mutlu olmak kolaydır, fakat gerçek başarı kötü zamanlarınızda dahi pozitif tutumunuzu sürdürebilmekten geçer.


İnsanlar kötü haberleri yaymayı severler. Örneğin bir gece oturup gece haberlerini izleyin. Sabah kalktığınızda insanların ne konuştuğuna dikkat edin. Ne demek istediğimizi anlarsınız. Problemler de karşınıza bu şekilde çıkabilir.


Üzerine çalıştığınız her şeyi ve tutumunuzu sizi başarıya ulaştırana dek korumalısınız. İster yeni bir site oluşturuyor olun, ister yeni bir içerik hazırlıyor olun, isterseniz de bir planınızı uyguluyor olun; Göstereceğiniz tutum tüm çalışmalarınıza yansıyacaktır.

C.              HEDEF



Önünüze hedefler koyarken gerçekçi olmanız çok önemlidir. İnternet pazarlamacılığına henüz bugün başladıysanız ve eğer daha ilk günden 500 dolar kazanmayı beklerseniz büyük ihtimalle kendinizi bilgisayarın karşısında arkanıza yaslanmış, demoralize olmuş, hayal kırıklığına uğramış ve neden olmuyor diye düşünürken bulursunuz. Neden günde 30 dolar veya hatta günde 10 dolarlık hedeflerle başlamayasınız ve bunu arttırmayı planlamayasınız? Önünüze küçük hedefler koyun ve her ulaştığınızda çıtayı biraz daha yükseltin. Bir süre sonra geriye baktığınızda çıtanın sizin daha önce atlamayı bile düşünemediğiniz bir yükseklikte olduğunu ama buna rağmen atlamış olduğunuzu göreceksiniz.

Günde 1 saat veya birkaç saat çalışmaya istekliyseniz, hata yapmaktan çekinmiyor ve hatalarınızdan ders çıkarmakta olumlu bir tutumunuz varsa ve kendiniz için önünüze gerçekçi hedefler koyabiliyorsanız internet pazarlamacılığında başarılı olmanız ve internetten para kazanmamanız için bir sebep yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder