11 Mayıs 2012 Cuma

Çiftçi Satış Ortağı Nedir?

Çiftçi olmak biraz sabır gerektirir ve kısa vadeli bir kazanç değildir. İlk günlerinizde belki kazanç sağlayamazsınız fakat ilerleyen zamanda otomatik bir kazanç sisteminiz oluşur. Özellikle satış ortaklığını birincil işi olarak yapmak isteyenler için çiftçi stratejisini uygulamaları gerekir.


Affiliate marketing’de çiftçi olarak para kazanmak için site veya blog kurmanız gerekiyor. Kurduğunuz siteyi birkaç hafta veya birkaç ay (rekabet durumuna göre) eker biçersiniz. Hasat zamanı gelene kadar para kazanamazsınız. Belli bir çalışmadan sonra ağaçlarınız meyve vermeye başlar. Fakat bu durum normal tarlalardaki ağaç gibi değildir. Meyveyi dalından kopardığınızda ertesi gün yenisi çıkar. Bunu, mevsimlik bir duruma benzetmek yanlış olur. Siteniz meyve vermeye başladığı andan itibaren sürekli devam eder.

Önce bir website/blog açarsınız ve bu siteye yazılar eklersiniz. Siteniz bir süre arama motorları tarafından kaydedilmeyebilir. Ancak, kısa bir süre içerisinde (2 gün ile en fazla 14 gün) siteniz kaydedilir. Bu aşamadan sonra sitenize eklediğiniz yazılar çoğaldıkça arama motorlarının dikkatini çekmeye başlar. Bir süre sonra Google, Yahoo ve Bing gibi bir çok arama motorunun arama sonuçlarında siteniz çıkmaya başlar. Günde 3-5 kişinin sitenize geldiğini görebilirsiniz. Bu durum sizde biraz motivasyon oluşturur. Yalnız asıl önemli olan bundan sonrasıdır. Google, sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerin sitenizde oluşturduğu istatistikleri kaydederek analiz eder. Eğer sonuçlar güzelse ve sitenize gelen kişiler aradığı bilgiyi buluyorsa, Google sitenize daha fazla ziyaretçi göndermeye başlar.

Sonuç;

Birkaç ay sonrasında bloğunuza, ya da sitenize her gün yüzlerce (belki de binlerce) ziyaretçi geldiğini göreceksiniz. Hiçbir şekilde reklam vermeden, yani reklam ücreti harcamadan satış ortağı olduğunuz ürünlerinizi bu sitede tanıtarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 aylık bir süre çalışma sonucunda günlük 80-100 TL kazanmak mümkündür. İşin en güzel tarafı da artık hiçbir şey yapmasanız dahi sitenizdeki hali hazırda bulunan içerikleriniz sayesinde sitenize her gün yüzlerce kişi gelecek ve otomatik para kazanacaksınız.

Günlük 100 kişi hedeflediğiniz anahtar kelime ile araştırma maksadıyla sitenize geliyorsa ve bu arama sorgusu ile ilgili bir ürün pazarlıyorsanız bu ziyaretçilerin %1’ine satış yapma olasılığınızı düşünürseniz (ki daha fazladır) bu günde 1 satış yani 15 - 60 TL arasında bir komisyon kazanmanız anlamına geliyor. Aylık olarak hesapladığınızda 750 TL - 1000 TL civarında bir sabit kazanca sahip olursunuz. Bu sadece 1 adet üründen kazancımız. Bu şekilde bir çok site oluşturturabilirsiniz. Bunu nasıl yapmanız gerektiği GooMass kitinde detaylıca anlatılıyor. Bu sitelerde ürünleri satmak için hiç reklam ücreti ödemeniz gerekmez. Tamamen sermayesiz ve tamamı kar. Hatta belki de yıllarca orada kalacak. Artık hiçbir şey yapmadan otomatik para gelecek...
Çiftçi olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir. Site kurmak gözünüzü korkutmasın. GooMass kitinde hızlı bir şekilde site kuramanın yöntemleri anlatılmaktadır. Zor değil sadece sabır gerekiyor.

Çiftçi olmanın avantajları

• Sıfır Risk. Yani reklam ücreti harcayarak kazanamayıp zarar etmek gibi bir riskiniz yoktur.
• Yaptığınız yatırım sadece emeğiniz ve site kurmak için gereken web adresi alma ücretidir. Başka bir yatırım yapmanıza gerek yoktur. Hatta ücretsiz blogları kullanarak hiç para harcamadan sitenizi kurabilirsiniz.
• Çiftçi stratejisinde geliriniz bir süre sonra sabitlenir ve her gün otomatik olarak para gelmeye başlar. Çünkü sitenize gelen bir ziyaretçi kitlesi oluşur ve böyle davam eder. (Avcı yönteminde reklamınızı kestiğinizde geliriniz tamamen duruyordu.)
• Kalıcı bir para kazanma şeklidir. Söz uçar gider fakat yazılar yıllarca kalır. 10 yıl sonra bile yazdıklarınız kalacak. Bu maddeye bir örnek vermek istiyorum; Bazen bir konu hakkında Google’da araştırma yaparken bir forumda tam aradığınız bilgiyi bulursunuz fakat konunun açılma tarihine baktığınızda birkaç yıl öncedir. Yani o yazı yıllardır görevini yapmaya devam ediyor. Çiftçilik stratejisinde de bu böyledir. Siteniz yıllar sonra bile size para kazandırmaya devam eder.
• Sitelerinizde sadece satış ortaklığı yapmak zorunda değilsiniz. İsterseniz Adsense gibi reklam ağlarına kayıt olarak sitenizde/bloğunuzda reklamlar yayınlayabilir ve bunlardan da extra kazanç sağlayabilirsiniz.

Dezavantajları,

• Hızlı bir şekilde kazanmaya başlayamazsınız en az birkaç hafta veya birkaç aylık çalışma gerektirir.
• Sabırlı olmanız gerekir. Bazen arama motorlarında siteniz görünmez. Gereken her şeyi yaptığınız halde sitenize kimsenin gelmediği olur. Fakat bu durum geçicidir. Bir anda her şey değişir. Bu süreçte sabır gerekir.
• Avcılık yöntemine göre daha fazla çalışma gerektirir.

Açıkçası dezavantaj olarak yazacak çok fazla şey yok. Sürekli gelir etmek için uygulnması gereken
Affiliate marketing stratejisi çiftçiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder