16 Mart 2013 Cumartesi

Google Adsense ile Daha Fazla Kazanmak için Reklamlar Nasıl Yerleştirilmeli


Bu yazıda doğru Google Adsense reklam yerleşimi ile aynı ziyaretçi trafiği ile daha fazla kazanmanın yöntemlerini anlatacağım.
Doğru reklam yerleşimi web sayfasının haber sitesi, oyun sitesi, forum veya blog olmasına göre değişir. Bu yazıda blog için doğru reklam yerleşimini açıklayacağım. Bunun nedeni bu sitenin ana konusu olan Satış Ortaklığı Sistemi için en uygun olanın blog sitesi olmasıdır. Aşağıdaki resimlerde Blog ana sayfası için uygun reklam yerleşimini görebilirsiniz.
Adsense Blog Anasayfa Reklam Yerleşimi 1 Google Adsense ile Daha Fazla Kazanmak için Reklamlar Nasıl Yerleştirilmeli
Blog Anasayfa için Adsense Yerleşim Önerisi – 1

Adsense Blog Anasayfa Reklam Yerleşimi 2 Google Adsense ile Daha Fazla Kazanmak için Reklamlar Nasıl Yerleştirilmeli
Blog Anasayfa için Adsense Yerleşim Önerisi – 2

Bloğunuzda rastgele reklam yerleşimi yaptığınızda bloğunuza gelen 100 kişiden 1′i reklamlara tıklarken, reklamları doğru şekilde yerleştirdiğinizde 100 kişiden 10′unun tıklama şansı vardır. Resimlerdeki mavi alanlar tavsiye edilen reklam alanlarıdır.
Makale sayfası için tavsiye edilen Adsense reklam yerleşimi ise aşağıdaki resimde gösterilmiştir. Resimlerde görüldüğü gibi makalelerin 336×280 gibi bir reklam, navigasyon alanına ise 160×600 gibi boyutunda reklam yerleştirebilirsiniz. Tabi bu boyutlardan farklı reklamlar kullanabilirsiniz. Önemli olan buradaki reklam yerleşimine uymanız ve içeriğinize göre reklam yerleştirmenizdir.
Adsense Blog Makale Sayfası Reklam Yerleşimi 1 Google Adsense ile Daha Fazla Kazanmak için Reklamlar Nasıl Yerleştirilmeli
Blog Yazı Sayfası için Adsense Yerleşim Önerisi – 1

Adsense Blog Makale Sayfası Reklam Yerleşimi 2 Google Adsense ile Daha Fazla Kazanmak için Reklamlar Nasıl Yerleştirilmeli
Blog Yazı Sayfası için Adsense Yerleşim Önerisi – 1

Tıklama oranlarını arttırmak için yazıların içine reklam yerleştirmek iyi bir fikirdir. Bunun nedeni reklamların yazıdaki içeriğe uygun olmasıdır. Örnek olarak yazı sağlıklı zayıflama konusunda ise yazı içine yerleştirilecek bir diyet kitabının reklamına tıklanma oranı yüksek olacaktır.

DİKKAT! Daha fazla kazanayım derken kazancınızı düşürmeyin!

Bu işe yeni başlayanlar Adsense reklam birimi seçerken “sadece resim reklam görünsün” seçeneğini seçerler. Resim reklamların sayfayı hem güzelleştireceğini, hem de rsim reklamlara tıklama oranının yüksek olduğunu düşünürler. Ancak kazın ayağı öyle değil!
Resim reklamları genellikle büyük firmalar verir. Örnek olarak Samsung’u ele alalım. 20-30bin TL gibi yüksek reklam bütçeleri vardır ve bu nedenle tıklama başına 1-2 kuruş verirler. Google ufak tefek firmaların düşük reklam bütçeleriyle uğraşmak yerine, bu büyük firmaların teklifini kabul eder. Google tüm içerik ağında bu reklamı yayınlayacağı için kazanır. Peki biz bu reklamı yayınladığımızda kazanmaz mıyız? Evet, kazanırız, ancak tıklama başına 1-2 kuruş gibi son derece küçük paralar kazanırız. Bu tip reklamlardan para kazanabilmek için çok yüksek hit alan bir siteniz olmalıdır ki, bu da kolay bir iş değildir. Sitenizin hitini arttırmak için neler yapmanız gerektiğini bu yazıda okuyabilirsiniz.
Size tavsiyem “sadece resim reklamlar gösterilsin” seçeneğinden uzak durun! Kullanacağınız toplam 3 reklam alanından 2′sini “metin reklam” olarak belirleyin, birini ise sayfanızın görünüme katkısı olması için “hem resim, hem metin reklam gösterilsin” şeklinde seçin.

1 yorum:

  1. resimler görünmüyor resimleri günceller misiniz_???

    YanıtlaSil