29 Mart 2013 Cuma

CPA Yolu İle İnternetten Para Kazanmak


CPA İngilizce Cost Per Action teriminin kısaltmasıdır. Bir siteye kazandırdığınız üyelerden veya satış ortağı olduğunuz ürünlerin satışından elde edilen gelirler CPA’ya örnek olarak gösterilebilir. İlk yapmanız gereken güvenilir bir şirket bulmaktır. Şirket hakkında yapılan yorumları ve şikâyetleri incelemeniz çok faydalı olacaktır. Zamanında para ödüyor mu? Ödeme şekli nasıldır? Hangi koşulları var? Bu gibi soruların cevabını üye olmak istediğiniz şirketi internette araştırarak bulabilirsiniz. Şirketi seçtikten sonra üye olup şirket için ürün satışı veya sitesine üyelik için çalışabilirsiniz. Satış Ortaklığı Programları hakkında bilgiyi bu yazıdan okuyabilirsiniz.
Cost Per Action CPA Yolu İle İnternetten Para KazanmakCPA alanında başarılı olup para kazanmak için çeşitli yöntemler vardır. İşe ücretsiz bir blog açarak başlayabilirsiniz. Açtığınız blogta öncelikle SEO çalışması yapmalısınız. Ürünlere yönelik SEO çalışması yaparken müşteriyi satın almaya veya eyleme götüren kelimeler incelenir ve site veya blog bu kelimler üzerine oluşturulur. SEO hakkında bilgi edinmek için buraya bakabilirsiniz.
CPA alanında diğer pazarlama yöntemleri E-mail marketing, SMM, Sosyal medya kullanımı gibi diğer yöntemler sayılabilir.
Bir şirkete üye olduktan sonra müşteri temsilcileri ile görüşmek yararınıza olacaktır. Satışları artırmak için size yararlı önerilerde bulunacaklardır.
yeni başlayanlar CPL(cost per lead) yani form doldurma gibi işlemler için para ödeyen sponsorlar seçebilir. Tecrübeniz artınca CPS (cost per sale) yani satış başı ödeme yöntemlerine geçiş yapmalısınız. Bu da Satış ortaklığı oluyor. Daha önceki pek çok yazımda değindiğim gibi internetten para kazanmanın en etkili yolu Satış Ortaklığı Sistemi’dir.

CPA alanında başarılı olmak için;

- Direk ürün sayfasına yönlendirilen hitlerin daha başarılı olduğu bilinmektedir. Ancak Google Adwords gibi bazı reklam ağları buna izin vermiyor. Bu nedenle kuralları okuyup iyi incelemeniz gerekir.
- Banner kullanımı da başarılı sonuçlar vermektedir. Önemli olan hedeflenmiş hittir.
– SEO (arama motoru hiti)
- Niche siteler
- Bloglar ve forumlar
- Sosyal ağlar
- E-mail gönderimi

CPA alanında yapılmaması gerekenler

– arkadaşlarınıza form doldurtmayın
– spam e-mailler göndermeyin
– sosyal medyada spam yapmayın
– değiştirilmemesi gereken kodları değiştirmeyin
– reklamları yerleştirip unutmayın, devamını getirmeden olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder