1 Nisan 2013 Pazartesi

Google Adsense’den Banlandım! Ne Yapmalıyım?


Google Adsense Banned Google Adsense’den Banlandım! Ne Yapmalıyım?
Google Adsense’den Banlanmak
Google Adsense politikalarına uymadığınızda, örneğin reklam politikalarına uymayan bir reklam yayınladığınızda veya kendi reklamınıza tıkladığınızda Google Adsense hesabınızı askıya alabilir. Bu olaya banlanmak deniyor.
Adsenseden banlanınca tekraradan hesap açmanıza izin verilmez. Peki bu durumda ne yapabilirsiniz* Bunun için 2 farklı yol takip edebilirsiniz.

  1. 45 gün bekleyin. Sonra tekrar hesap açmayı deneyin. Bunun nedeni Gogle’un bu tür işlemleri veri tabanında 45 gün tutup silmesidir.
  2. Diğer yöntem ise biraz dikkat istiyor. Öncelikle yeni bir hesap açmadan önce modeminiz resetleyin. Çünkü daha önce kullandığınız ip adresi ile Adsense başvurusu yapmamalısınız. Eğer statik ip hizmeti kullanıyorsanız bu işe hiç kalkışmayın.

Daha sonra virtual box veya wmvare gibi bir programla sanal bir bilgisayar kurun. Adsense hesabını  bu bilgisayar üzerinden yeni bir google hesabı ile açın. Daha önce banlanan hesaplarınızı bu sanal bilgisayardan açmayın. Diğer bir önemli nokta ise normal bilgisayarınızdan önceden banlanan herhangi bir e Google hesabınıza oturum açtıysanız, sanal bilgisayarınızı açmadan önce modeminizi resetleyin. Çünkü aynı ip adresi ile eski banlanan google hesabına aynı yerden bağlanamazsınız.
Eğer aynı bilgisayar üzerinden ve aynı ip adresi ile her iki hesaba da oturum açarsanız google bunu anlar ve yine banlanırsınız.
Yeni hesabı açarken, başka bir isim ve adres verin. Adresi doğru verdiğinizden emin olun.  Gerçek bir adres ve kişi vermeniz daha sağlıklı olacaktır. Bir akrabanız veya arkadaşınızın kimlik bilgilerini kullanabilirsiniz.
Bundan sonra sakın ola kendi reklamlarınıza tıklamayın, Google Adsense politikalarına uyun. Yeni hesapla her şeye yeniden başladınız, bu yüzden google reklam politikalarınısürekli gözden geçirin ve dikkatli olun.

2 yorum:

  1. teşekkürler hocam. eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. hocam bilgiler için teşekkürler, benim blogum var ama bir türlü adsense hesabımı onaylamadı neyi yanlış yapıyorum anlayamadım

    YanıtlaSil