25 Mart 2013 Pazartesi

İnternetten Para Kazanmak İçin İşimize En Çok Yarayan Google Araçları


Bu yazıda internetten para kazanmak için (özellikle Satış Ortaklığı işinde) işimize çok yarayacak Google araçları hakkında kısa bilgiler vereceğim. Daha sonra bu araçları daha ayrıntılı inceleyeceğimiz yazıları yine buradan takip edebilirsiniz. 

1-       Google Keyword Tool (Anahtar Kelime Aracı)

Satış Ortaklığı işinde en çok işimize yarayacak olan araçtır. Google Keyword Tool  ile kelime, kategori ve web sitesi bazında anahtar kelime sorgulayabilirsiniz. Örnek olarak “internetten para kazanmak” anahtar kelimesini sorgulattığımızda aşağıdaki sonuçları görürüz.
Anahtar Kelime Aracı 1 İnternetten Para Kazanmak İçin İşimize En Çok Yarayan Google Araçları
Anahtar Kelime Aracı Ana Sayfa
Anahtar Kelime Aracı 2 İnternetten Para Kazanmak İçin İşimize En Çok Yarayan Google Araçları
Google Anahtar Kelime Aracı Arama Sonuçları

Bu sonuçlara bakarak üzerinde yoğunlaşacağımız anahtar kelimeyi seçebiliriz. Sonuçlara baktığımızda, “internette para kazanmak” anahtar kelimesinin aylık 60.500 gibi yüksek bir miktarda arandığını görebiliriz. Ancak bu anahtar kelimede doğal olarak rekabet yüksek olacaktır. Rekabet yüksek olunca, bu anahtar kelimede Google’da üst sıralara çıkmak zor olacaktır. Bu nedenle bu işte yeni isek, rekabeti az olan anahtar kelimelerde yoğunlaşmak daha iyi olacaktır. Ancak rekabet az diye Google’da hiç aranmayan bir anahtar kelimeyi seçmek de akıllıca olmayacaktır. Örnek olarak “internette para kazanmak isteyenler” anahtar kelimesinin aylık araması sadece 22. Ayda 22 defa aranan bir anahtar kelime ile satış yapmak, ortalama 40-50 ziyarette bir satış gerçekleştiği düşünülürse, çok zor olacaktır.

2-       Google Trends (Google Arama Trendleri)

Google Trends Google’da hangi kelimenin dünyanın neresinde (Türkiye, Adana) ve hangi dillerde(Türkçe, İngilizce) arandığının istatistiklerini bize sunar. Örnek olarak Google Adwords’te reklam verdiğimizi düşünelim. Anahtar kelimemiz hangi Ülkede daha çok aranıyorsa, reklam kampanyamızı sadece o ülkede gösterilecek şekilde ayarlayıp, daha yüksek geri dönüşüm sağlayabiliriz. Bu şekilde hem satın alma potansiyeli yüksek müşterilere ulaşır, hem de reklam maliyetimizi azaltırız.

3-      Google’da Sıralama

Sitenizin veya bloğunuzun hedeflediğiniz anahtar kelimede kaçıncı sırada olduğunu görmek için bu “Google’da Sıralama” aracını kullanabilirsiniz. İnternetten para kazanma işinde yine çok sık başvuracağınız bir araç olacaktır. Kullanımı son derece kolay olduğu için ayrıntıya girmeye gerek görmüyorum.

4-      Google Alerts (Google anahtar kelime alarmları)

Google Alerts hedeflediğiniz anahtar kelimelerle Google’da arama yapıldığında hangi sitelere tıklandığını size bildirir. Bu şekilde hedeflediğiniz anahtar kelimelerde hangi sitelere ulaşıldığını tespit eder ve stratejilerinizi buna göre belirleyebilirsiniz.

5-      Google Webmaster Tools (Google site yöneticisi araçları)

Google Site Yöneticisi Araçları size öncelikle sitelerinizi Google’a kayıt etmenizi sağlar. Yani bu aracı mutlaka kullanmalısınız. Sadece kayıt için değil, sitenizi Google’da üst sıralara taşımak için bu aracı kullanmanız gerekiyor. kısaca özetlersek bu araç size şunları sağlar.
- Sitenizdeki sorunları teşhis edebilirsiniz. Google’ın sitenizi nasıl taradığını ve dizine eklediğini öğrenebilir ve sitenize erişim konusunda yaşanan sorunları görebilir ve bu sorunları çözmek için tavsiye alabilirsiniz.
- Bağlantınızı ve sorgu trafiğinizi görebilirsiniz. Bağlantı raporlama araçlarını kullanarak sitenizdeki iç ve dış bağlantılarla ilgili kapsamlı verileri görüntüleyebilir ve bunları sınıflayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Hangi Google arama sorgularının sitenize trafik getirdiğini öğrenebilir ve kullanıcıların sitenize nasıl ulaştığını görebilirsiniz.
- Sitenizle ilgili bilgileri Google’la paylaşabilirsiniz. En önemlisi site haritanızı Google’a tanıtmaktır. Bu şekilde sitenizin tüm içeriği Google tarafından indekslenecektir.

6-      Google Analitics (Google Site analiz)

Google Site Analiz Aracı yine işinize çok yarayacak ve sıklıkla başvuracağınız bir araçtır. Kısaca sitenizi ziyaret eden kişiler hakkında, detaylı bilgi almak için bu aracı kullanabilirsiniz.  Ancak Google Analitics çok daha fazlasını yapmaktadır. Sitenizi ziyaret edenlerin genel bilgilerinin yanı sıra çok daha detaylı bilgileri size vermektedir. Sitenize gelen kullanıcılar hangi sitelerden gelmiş, bir yerde reklamınızı mı tıklamış gelmiş, geldikten sonra sitenizde ne kadar durmuş, hemen çıkmış mı, peki ne yapmış, siteniz içerisinde üye olmuş mu, ürün almış mı, aldıysa ne kadarlık ürün almış, peki acaba bilgisayarında vista mı kullanıyor xp mi, flash programı var mı, java kullanıyor mu, hangi ilden gelmiş, internet hızı nasıl …. ve daha pek çok bilgi verebilir. Daha ne olsun, ama burada sayamadığım başka bilgiler de sunar. Bir web siteniz veya bloğunuz varsa, bu aracı mutlaka kullanmalısınız. Bu araç size SEO açısından nerede durduğunuzu, yaptığınız hataları ve ne yapmanız gerektiğini bulmanız için paha biçilmez bilgiler sunar.
Google Araçlarının en güzel yanı da tamamen ücretsiz olmalarıdır. Profesyonel SEO şirketleri ile çalışmak için iyi bir bütçeniz olmalıdır. Oysa bu Google araçları sayesinde kendi işinizi kendiniz yapabilirsiniz. Tabi bu iş için tecrübe ve bilgi birikimi gerekiyor. Tecrübeyi kendiniz edineceksiniz, bilgi birikimini ise Google Kazançları ile alabilirsiniz. Uzun araştırmalar sonucu ulaşacağınız pek çok bilgi ve püf noktasına bu kitap sayesinde sahip olabilirsiniz. 

468x60GK İnternetten Para Kazanmak İçin İşimize En Çok Yarayan Google Araçları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder