17 Temmuz 2012 Salı

SEO Neden Önemlidir?



Google’da ilk sıraya çıkmak Adwords reklamlarından bile değerlidir. Bu nedenle firmaların Google’da liste başı olmak için harcadıkları para milyonlarca Doları bulmaktadır.  
Google’da ilk sıraya çıkmak neden bu kadar önemli diyorsanız, bir araştırma sonucunu bakalım. Google’da arama yapan insanların yüzde 16’sı yalnızca ilk üç sonuçla ilgileniyor. Yüzde 32’si birinci sayfanın tamamına bakarken, yüzde 23′ü ikinci sayfayı da inceliyor. İlk sayfada yer almayan bir linkin tıklanma oranıysa sadece yüzde bir. İşte bu yüzden ilk sayfada yer almak çok değerli.

Liste başı olmak bu kadar önemli olunca firmaları ilk sıraya çıkaracak yeni bir meslek grubu doğdu; Search Engine Optimisation (SEO) ya da Türkçesiyle Arama Motorları Optimizasyonu. Google çok çeşitli algoritmalar kullanmaktadır. SEO danışmanları bu algoritmaları çözmeye çalışır ve Google’da arka sayfalarda bulunan siteleri öne çıkarmaya ve hatta birinci sıraya getirmeye çalışır. Ancak işin hilesine başvuranların kara listeye girmeleri kaçınılmazdır.

Google arama sonuçları sayfası adwords reklamları ve organik arama sonuçlarından oluşur.  Google ile reklam vermenin, sitenizin arama sonuçlarımızdaki durumu üzerinde hiçbir etkisi olmaz. Google, ücret karşılığı siteleri arama sonuçlarına eklemez veya sitelerin sıralamasını değiştirmez. Organik arama sonuçlarında gösterilmenin maliyeti sıfırdır. Ancak web sitenizi tasarlarken, web sitenize içerik girerken doğru stratejiler uygulamanız gerekir. İçerik yönetiminden sitenizde kullanacağınız kodlara kadar sitenizle ilgili her şey Google arama sonuçlarını etkiler. SEO, “arama motoru optimizasyonu” site için seçilecek domain adından başlar ve site için atacağınız her adımda devam eder. Google’u yanıltmaya yönelik uygulamalar sitenizin Google’daki durumu üzerinde olumsuz etki eder ve hatta sitenizin dizinden kaldırılmasıyla sonuçlanabilir. Bu da hiç kimsenin size Google aramaları ile ulaşamayacağı anlamına gelir. Özelikle ülkemizde hemen hemen tüm internet kullanıcılarının Google’u kullandığını düşünürseniz, bunun ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. SEO konusunda iyi bir rehber istiyorsanız buraya bakın.

 Kimse Google’da birinci sıra garantisini %100 veremez. Google için öncelikli gönderme yoktur. Aslında, bir siteyi doğrudan Google’a göndermenin tek yolu “URL Ekle” sayfanı kullanmak veya bir Site Haritası göndermektir. Üstelik bunun için hiçbir ücret ödemeniz gerekmez. Google, bize asla arama sonuçlarımızda daha iyi bir sıralama sözü vermez; ancak diğer pek çok arama motoru tıklama başı ödeme veya ekleme başı ödeme sonuçlarını normal web arama sonuçlarıyla birleştirir. Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder