20 Temmuz 2012 Cuma

Benim Tercihim WordPress


İlk sitemi Joomla ile yapmıştım. Açıkçası pek iyi bir deneyim değildi. Bileşen, modül, eklenti nedir? Hangisini hangi amaçla kullanacağımı öğrenmek zaman aldı. İçerik girmek için çok iyi araçları olmasına rağmen, yazı dışında gireceğim resim, video gibi formatların düzenlenmesinde hep zorluk yaşadım. Menü yönetimi bana göre esnek değil. Bu nedenle ilk sitem için harcadığım uzun saatlerden sonra, Wordpress ile site yapmaya karar verdim.

WordPress son derece sade ve kullanışlı bir ara yüze sahip. Her şey derli toplu, kafa karışıklığına neden olacak menüler yok. Yönetimi son derece kolay. Bu nedenle ikinci sitemde daha az emek harcayarak daha iyi sonuçlar aldım.


SEO açısından WordPress çok daha iyi araçlara sahip. Bu bloğun asıl konusu olan internetten para kazanmak için elbette SEO çok önemli bir konu. Satış ortaklığı ile para kazanmak için blog tarzında siteler uygun oluyor. WordPress’te bu konuda belki de en iyi CMS’dir. Joomla web sitenizi geliştirmek için daha fazla olanak sunuyor(forum, e-ticaret gibi), ancak bunlara gerçekten ihtiyaç duyup duymadığınızın analizini iyi yapmalısınız. Bana göre Satış ortaklığı ile para kazanmak için WordPress ile tasarlayacağınız siteler yeterlidir, fazlasına ihtiyaç yok.

 İster Joomla kullanın, ister WordPress kulanın, yapacağınız site kullandığınız şablon kadar yeteneklidir. Bu nedenle şablonunuzu iyi seçmelisiniz. Bu konuda bana göre yine WordPress bir adım önde. Çok iyi Joomla şablonları var tabi, ancak ücretli. Oysa WordPress’in ücretsiz şablonları da fazlasıyla yeterli. Ücretli şablon kullanmaya gerek yok bence. Aşağıdaki linklerden WordPress için profesyonel ücretsiz şablonlar indirebilirsiniz.

 Bedava dergi stili temalar
http://getir.net/qdz
http://getir.net/qdx
http://getir.net/qdy
http://getir.net/na0


1 yorum:

  1. Wordpress ile hiç kod bilgisi olmadan websitesi kurularak para kazanılır mı? Cevabı EVET

    YanıtlaSil