2 Haziran 2012 Cumartesi

İnternet Sitesi Kurarak Para Kazanmak Mümkün Mü?


WebSitesi kurmak kolay gibi görünse de, aslında zahmetli bir iştir. Ancak harcadığınız emeğe, verdiğiniz zahmete değecek bir iştir. Öncelikle bir websitesi sahibi olmanız gerekiyor. Nasıl sahip olacağınıza kısaca değinelim:

Nasıl Web Site sahibi olunur?

Her şeyden önce bir alan adı almanız gerekiyor. Size bu hizmeti ücretsiz sağlayan firmalar bulabilirsiniz. Bu firmalar reklam normalde ücretli olan bu işi reklam amacıyla yapmaktadırlar. Size tavsiyem alacağınız alan adının uzantısının “.com” olmasıdır. İnsanların aklında kalan genelde bu uzantıdır. Örneğin sizin sitenizin uzantısı “.org” ve sizinle aynı alan adına sahip bir kişinin uzantısı “.com” ise, sizin sitenizin adını aklında tutan bir ziyaretçi, tekrar sizin sitenize ulaşmak istediğinde, sitenizin adını “.com” uzantısı ile yazıp, sizin site yerine diğer siteyi ziyaret edecektir. Websitesi kurma işi uzun soluklu bir iş olduğu için en başından atacağınız adımlarda hep ileriyi düşünmelisiniz. Zaten “.com” uzantılı bir alan adı için ödemeniz gereken tutar aylık 10$ gibi bir rakamdır. Elde edebileceğimiz gelirleri düşünürsek, bu fiyat çok olmasa gerek.

Başlangıç için ücretsiz alan adı sahibi olabileceğimiz blogger, blogspot gibi siteleri deneyebilirsiniz. Ancak bir sonraki aşamaya geçmemiz için çok fazla beklemeyin.

Alan adı seçimi çok önemlidir. Genelde bu konu başlarda önemsenmez. Ama aslında sizin websitenizin alacağı trafiği doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Gereğinden fazla uzun olmamalı, akılda kalıcı bir isim olmalıdır. Alacağınız alan adı, sitenizin konusuna uygun olmalıdır.

Alan adı aldıktan sonra, kuracağınız sitede yayınlayacağınız yazılar, resimler ve videoların depolanabilmesi için bir yere ihtiyacınız olacaktır. Buna hosting denir. Basitçe hosting’i bilgisayarınızın hard diskine benzetebiliriz. Başlangıçta ücretsiz hizmet sunan hosting firmalarını tercih edebilirsiniz, ancak bu firmaların sunacakları imkanlar sınırlı olacaktır. Yerli hosting firmalarında bant genişliği ve depolama alanı genelde sınırlıdır. Ve her alacağınız yeni alan adı için extra ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle ben size Hostmonster sitesini tavsiye ediyorum. Hostmonster size şu imkânları sunmaktadır:
·         Sınırsız depolama alanı ve bant genişliği
·         Sınırsız Domain
·         Sınırsız E-mail hesabı
·         Ücretsiz Domain
·         cPanel Kontrol Panali
·         $100 Google Adwords Kredisi
·         Ücretsiz site kurma programları
·         Ücretsiz Online Mağazalar
·         WordPress, Galeri ve daha fazlası
·         7x24 saat teknik destek



Alan adınınızı ve host paketinizi aldıktan sonra sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz. Sitenizi kurmak için ücretsiz içerik yönetim sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Bu sistemlerin öne çıkan ikisini tavsiye edebilirim: Joomla ve WordPress. WordPress’in yapısı daha basittir, kullanımı kolaydır. Buna karşın Joomla sitenizi geliştirmek için çok daha fazla olanak sunar.

Sitemizi bir script(Joomla, Wordpress vb.) ile kurduktan sonra sıra ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve arama motorlarında sık aranan ve sizin sitenizin üst sıralarda olmasını sağlayacak içerik eklemeye geldi. Ziyaretçilerin ilgisini çekecek güncel, popüler olaylara özgün olarak başka sitelerden alıntı yapmadan yer verirseniz bu sizin için artı olacaktır. Google kopya içerikleri kolaylıkla tespit edebilmekte ve bu tip siteleri kara listeye almaktadır. Bu yüzden sitenizde özgün içerik bulundurmak için özen gösterin. Arama motorlarında üst sıralara çıkma için SEO(Search Engin Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu ) çalışmaları yapmanız gerekiyor. GooMass Eğitim Kiti nde bu konu da anlatılmaktadır. Ancak daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak istiyorsanız SEORehberi  linkine bir bakın.

Kilo vermeye çalışanların yaptığı en büyük hata, bir an önce sonuç görmek istemesi ve aceleci olmasıdır. Tartıya çıktığında bir değişiklik görmediği zaman demoralize olmakta ve pes etmektedir. Web sitesi kurarak para kazanmak işi de aynen bu şekildedir. Emek harcamadan, kendinden bir şey katmadan, sağdan soldan bulunan içeriklerle oluşturulan sitelerden para kazanamayınca bu tip kişilerin hevesleri kaçıyor ve pes ediyorlar. Pes etmekle kalmayıp, internetten para kazanmak mümkün değil, hepsi tuzak diyorlar. Oysa bu bir süreç işidir. Özgün içerik oluşturarak, insanların işine yarayacak bilgileri sunarak, hoş ve sade tasarımlı siteler oluşturursanız ve içeriği sıklıkla güncellerseniz, eninde sonunda sitenize gelen ziyaretçi sayısı artacak ve buna paralel olarak para kazanmaya başlayacaksınız. Yeter ki pes etmeyin, özgün içerikle sitenizi güncellemeye devam ederken SEO çalışmalarınızı da sürdürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder