6 Haziran 2012 Çarşamba

Web Sitesi Kurmadan Para Kazanma Yöntemleri ve Riskleri


İnternet genelde bir bilgi kaynağı olarak görülür. Oysa günümüzde çok büyük bir pazar haline gelmiştir. İnternet’ten ek gelir elde eden, hatta geçimini internet üzerinden sağlayan insanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Önceki yazımda Web Sitesi kurarak nasıl para kazanacağınızı anlatmıştım. Bu yazımda ise site kurmadan para kazanma yöntemlerini anlatacağım.

PTC(Paid to Click)

Akla gelen ilk yöntem tıkla kazan metodudur. Tıkla kazan yöntemi PTC(Paid to Click) olarak bilinmektedir. PTC sitelerindeki mantık sisteme giriş yaptığınızda her gün yenilenen reklamlara birer kez tıklayarak belirli bir zaman diliminde reklamı yayınlanan sitede kalmaya dayanmaktadır. Gezdiğiniz reklam adedince PTC sitesinin belirlediği bir miktar hesabınıza para olarak geçmektedir. Bu şekilde size para kazandıran pek çok site var. Ancak sadece reklamlara tıklayarak para kazanmak zahmetsiz bir yol gibi görünse de, aslında bu yöntemle ciddi rakamlar kazanmak pek olası değil. Bu sitelere üye olduğunuzda, size mail yoluyla linkler gönderilir. Siz de bu linklere tıklayarak, sayfaları görüntüleyerek, hesabınıza belli bir para yatmasını sağlarsınız. Tıklama başına ödenen miktar 0,02$ gibi bir rakamdır. bu demek oluyor ki, 1$ kazanmak için 50 sayfa görüntülemelisiniz. Mailinize günde 10 link gelse, 5 günde 1$ kazanırsınız. Buna değer mi, siz karar verin.

PTC sistemlerinde asıl kazanç direkt referans ve referans kiralama sistemiyle gerçekleşmektedir. Direkt referans sistemi sizin referans linkinizle üye olan kişinin gezdiği reklamlardan ve sitede harcadığı paralardan sizin de belirli bir yüzde almanız mantığıyla işlemektedir. Birkaç direkt referansla az bir kazanç elde ediyor gibi gözükseniz de referanslarınızı arttırdığınızda yorulmadan tatlı bir kazanç elde edebileceğinizi göreceksiniz.

PTC sistemleri tahmin edilenden daha risklidir. Hesaplamalarda gösterilen kazançların elde edilmesi sanıldığı kadar kolay değildir. PTC sistemlerinin asıl mantığı reklamları dışarıdan bulmakken ziyaretçilerin sadece para kazanmak için siteleri geziyor olması, içeriğiyle ilgilenmiyor olması reklam sıkıntıları yaşamalarına neden olmaktadır. Bir şekilde sitelerinin aktifliğini göstermek isteyen site sahipleri kendi sitelerinin reklamlarını veya başka sitelerin reklamını ücretsiz yayınlamaktadır.

Sosyal Ağlar

Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar son zamanlarda hızla gelişti. Buna paralel olarak sosyal ağlar da bir gelir kaynağı haline geldi. Kurulan fan sayfaları ve bunların hayran sayıları hiç de azımsanacak rakamlardan oluşmamaktadır. Bu tarz sayfaların açılması, güncellenmesi ve üye çekiminin sağlanması sonucu olarak düzenli bir gelire sahip olabilirsiniz. Bir milyon kişinin hayran olduğu bir dizi sayfasında paylaşacağınız link bir web sitesinin ziyaretçi akınına uğramasına sebep olabilir. Ayrıca satışını yaptığınız bir ürünün yine bu tarz bir sayfada tanıtımının yapılması son kullanıcıya doğrudan ulaşılmasını sağlayacağı için satışları olumlu yönde etkileyecektir. Sonuç olarak bu tarz sayfaları belirli bir düzeye getirip satabileceğiniz gibi kendiniz reklam amaçlı da kullanarak internetten gelir kapısı oluşturabilirsiniz. Fakat bu da beraberinde riski getirmektedir. Kullanıcıların reklamlarla sürekli rahatsız edilmesi, sayfanın amacı dışında kullanılıyor olması yöneticiler tarafından kapanma riskini de beraberinde getirecektir.

Makale Yazımı

Çoğu internet site sahibinin arama motoru optimizasyonu ve site tasarımı ile fazla vakit harcadığından içerik üretmeye zamanı veya sabrı kalmadığını söyleyebiliriz. Sitelerine bu kadar zaman ve emek harcarken kopyala yapıştır içerik eklemenin kendi emeklerine saygısızlık olduğunu düşünen site sahipleri özgün içerik hazırlama işini başka kişilere ücret karşılığı yaptırmaktadırlar. Makale yazım işi sıkıcı olduğu kadar zor bir iştir de. Konu hakkında bilgi sahibi olmanın ötesinde öncelikli olarak akıcı cümlelerin tercih edilmesi, akıldan geçen şeylerin yazıya düzgün olarak aktarılması gerekmektedir. Özgün yazı hazırlamanın zor tarafı da ücret bakımından emeğin karşılığının yeterince alınamıyor olmasıdır. Bunun haricinde bazı site sahiplerinin bitmek bilmeyen özel istekleri ve zor memnun olmaları da makale yazarlığının olumsuz yönleri arasında sayılabilmektedir.

Video / Reklam İzleme, Anket Doldurma

Son zamanlarda yabancı ülkelerdeki reklam sistemleri, internetten para kazandırma yöntemleri ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Bunlar arasında video izleyerek ve anket doldurarak puan kazanma ve bu puanların karşılığında hediye alma gibi seçenekler var. Fakat bu yöntemlerin ülkemizde tam olarak randımanlı bir şekilde çalıştığını söylemek yanlış olacaktır. Başlangıç aşamasında üyelere para veya seçtikleri ürünlerin teslimatını yapan firmalar daha sonrasında sponsor firma bulmakta sıkıntı yaşadıkları için ödemelerde de haliyle çıkmaza girdiler. Bu nedenle ülkemizde internet ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın reklamcılık ve sponsor konusunda henüz gelişmiş ülkeleri yakalayabildiğinizi söyleyemeyiz. Forumlarda bu konuları araştıranlar ülkemize ödeme yapan bir çok yabancı site de görmüşlerdir. Bunların içlerinde güvenilir olanları olduğu kadar artık ödeme yapmayan bir çok firma da bulunmaktadır. Bazı yabancı siteler ise ülkemizde ödeme yöntemi olarak çek tercih etmektedirler. Fakat 20-30 dolarlık bir çekin bozdurma maliyeti yine o kadar tuttuğu için verilen emekler göz önüne alındığında pek avantajlı gelmemektedir.

Post Atmak

İnternette çeşitli nedenlerle, heveslerle kurulmuş milyonlarca internet sitesi var. Çoğu kolay yoldan hit kazanmak, para elde etmek için kurulmuş siteler. İnsanlar çok para kazanmak isterken yatırım yapmayı da sevmedikleri için özgün içerik eklemek yerine başka sitelerden kopya içerik girmeyi tercih edebiliyorlar. Ortalama bir siteye girilmesi ön görülen kopya içerik sayısı ise yaklaşık olarak 2000 konu kadar olunca site sahiplerine zor geliyor. Site sahiplerine zor gelen işlerin birileri tarafından yapılması yine internetten para kazanmak için bir sektör oluşmasına neden oluyor. Bu işe internet aleminde kısaca post atmak diyebiliriz. Fakat post atmak size bu yazıyı okuyunca kolay gelmesin. Saatlerce sabredebilecekseniz, parmaklarınızın ağrılarına dayanabilecekseniz bu işe girmenizi tavsiye ediyorum.

Sonuç;

Bu yazıda anlatılmayan başka yöntemler de olabilir, bu yöntemleri kendiniz araştırarak bulabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın; internetten para kazanılabilir. Biraz sabredip, emek harcamanız şartıyla...

1 yorum:

  1. verdiğiniz bilgiler çok güzel. internetten para kazanılabiliyor. özellikle doğru yöntemleri uygulayarak çok iyi paralar kazanmak mümkün.

    YanıtlaSil