11 Haziran 2012 Pazartesi

Web Sitesi hazırlarken CMS Kullanmak


Satış Ortaklığı sisteminde en zor ama en önemli aşama, web sitesi hazırlamak ve bu siteyi optimize etmektir. Geçmişte Web Sitesi yapmak sadece profesyonel programcıların yapabileceği bir işti. HTML, ASP, PHP gibi diller bilmeniz, kodlar yazmanız gerekirdi. Neyse ki, artık CMS(Content Managament System) yani İçerik Yönetim Sistemleri var.
CMS’ lerin en güzel yönleri, forum, portal, makale sistemi, veritabanı bağlantıları, üyelikler, yönetici paneli gibi kullanımı kolaylaştıran uygulamalar içermesidir. Diğer avantajı da pek çoğunun açık kaynak kodu ile yazılmış olmalıdır. Bu sitenizi tasarlarken bir ücret ödemeyeceksiniz anlamına geliyor.  
Pek çok CMS SEO için optimize edilmiş kodlar içerdiğinden, sizin arama motorlarında üst sıralara çıkmak için kodlarla  uğraşmanıza gerek kalmaz. Siz sadece içerik ve tasarımla ilgilenirsiniz. Tabi burada SEO’nun doğrudan içerikle ilgili olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Siz hazırladığınız sitede konunuzla ilgili özgün ve ilgi çekici içerikler girmezseniz, örneğin google’da üst sıralara çıkamazsınız. Site tasarımınız mükemmel, kodlarınız hatasız olsa bile.
CMS size şu avantajları sağlar:
- kodlama, programlama bilgisi olmadan web sayfası tasarlama
- Hazır şablonlar sayesinde, sitenizin görünümü çok hızlı bir şekilde değiştirebilme
- Açık kaynak kodlu olasından dolayı tasarım için ücret ödemezsiniz
- SEO optimizasyonunu kolaylaştırması
Günümüzde yazılan CMS sistemlerin çoğu PHP ile yazılmıştır. Çok sayıda CMS sistemi vardır. Ancak dünyada en çok kullanılan 3 sistem vardır.
Drupal: (PHP) Dünya çapında en çok kullanılan portal sistemlerden biri olan Drupal sayesinde hem kişisel hem de sosyal sitelerinizi yönetip, aklınıza gelebilecek her türlü içeriği paylaşabilirsiniz.
Joomla: (PHP) Kurulumu ve yönetimi kolay, geliştirilebilir, en basit sistemlerden en karmaşık sistemlere kadar birçok yerde kullanılabilen bir portal sistemidir.  
Wordpress: (PHP) Bu blog sistemi sayesinde istediğiniz esneklikte çalışabilir, içeriklerinizi ister blog düzeninde ister daha görsel sistemlerle bezeyerek web kullanıcılarının dikkatini çekebilir ve standartlara uygunluğu sayesinde arama motorları tarafından birinci sırada tercih edilebilirsiniz.
CMS platformları günümüzde internette bir site sahibi olmak isteyen her kesime hitap ediyor ve bunların büyük bir çoğunluğu tamamen ücretsiz yazılımlardan oluşmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder